Thodex olayında peş peşe gözaltılar

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Özer’in ağabeyi Güven Özer, operasyonla gözaltına alındı. 

GÜNDEM 25.04.2021, 11:15 26.04.2021, 09:31
Thodex olayında peş peşe gözaltılar

Yerli kripto para borsalarından Thodex’in işlemlerini durdurması ve kurucusu Faruk Özer’in yatırımcı paralarıyla yurt dışına kaçmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. 

Thodex’in kurulumu ve yönetiminde söz sahibi olan 78 kişiye yönelik başlatılan operasyon, eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.



Ağabeyi gözaltına alındı


Operasyon kapsamında aranan 78 kişinin arasında Faruk Özer ve Ağabeyi Güven Özer de bulunuyordu. Faruk Özer’in yurt dışından dönmediği ve bu sebeple gözlerin, Ağabey Özer’e çevrildiği belirtildi.

İstanbul Pendik’te bir eve yapılan operasyonda yakalanan Güven Özer, gözaltına alındı.

Aranan 78 kişiden 66’sının yakalandığı belirtildi. Kalan 12 kişi için ise arama kararı devam ediyor, Faruk Fatih Özer ise dünya genelinde “kırmızı bültenle” aranıyor. 



Kız kardeşi Serap Özer de gözaltına alındı

Faruk Fatih Özer üzerinden yola çıkan ve ilgili tüm kişiler hakkında yakalama kararı çıkartan polis ekipleri, son olarak Faruk Özer’in kız kardeşi Serap Özer’i de gözaltına aldı.

Kocaeli ve İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis ekiplerinin ortak çalışması ile yakalanan Serap Özer, “Thodex vurgunu” davasında gözaltına alınan 69. kişi oldu.

Faruk Özer’in kız kardeşi Serap Özer ve ağabeyi Güven Özer’in evlerindeki dijital materyallerin ve dokümanların hepsine el konuldu.

Hakkında arama kararı çıkartılan 80 kişiden 11’inin araması ise hala sürüyor. 

Yorumlar (0)