Soylu açıkladı: THODEX’in kurucusunun 31 milyon TL’sine el konuldu

Bakan Soylu THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in bankada bulunan 31 milyon TL’sine el konulduğunu paylaştı.

GÜNDEM 23.04.2021, 19:07 23.04.2021, 19:11
Soylu açıkladı: THODEX’in kurucusunun 31 milyon TL’sine el konuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.

Soylu, kripto para borsası THODEX’e ilişkin de burada değerlendirmelerde bulundu.

“İhtiyati ve hukuki tedbirler alındı”

Soylu konuya ilişkin şunları söyledi:

“Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun nasıl etkileri olduğunu da birlikte göreceğiz. Bu olayın duyulması sonrası gerekli ihtiyati ve hukuki tedbirler de alındı.

“Bankada bulunan 31 milyon TL’ye el koyuldu”

Şahsın bankalarda bulunan 31 milyon TL’sine el koyuldu. Öyle sanıyorum ki 290 bin dolar gibi bir miktar da beyan etmiş Arnavutluk’a giderken. Bunu da biliyoruz. Teyit ettik.

Takip süreci…

“Orada bulunan Emniyet Genel Müdürümüz bize uzak değildir. Eğitimini Türkiye’de alan ve sürekli olarak ilişkilerimizin bulunduğu, yakinen tanıdığım Emniyet Genel Müdürü’müzün de şahsen tanıdığımız bir arkadaşımızdır.

Hemen ardından İçişleri Bakanı ile görüşme yaptım ki o da seçim bölgesindeydi. Uzun bir görüşme gerçekleştirdik. Bu sırada ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’mız da konuya dair görüşmelerimiz içindeydi. Adalet Bakanlığı’na uluslararası yakalama kararı gönderildi. Bu esnada sistemimizi bizler de hazır tuttuk. Gece yarısı bu karar alındı. Karar alınmadan görüşmelerimizi yaptık tedbir almak amacıyla.

Gece yarısı Interpol’e durumu bildirdik ve sabah 10.00 itibarıyla işlemler kırmızı bülten için bitirilmiş oldu. Şunu burada özellikle söylemem gerekir: Şahsın Türkiye’de bulunan 31 milyon TL’sine el koyuldu, parasının bulunduğu üç ayrı hesaba… Arnavutluk’a girerken bu kadar parası var mıydı bilmiyoruz fakat sanıyorum 290 bin dolar civarında beyan etmiş ülkeye girerken. Bunu da oradan teyit ettik.”

“62 kişi gözaltında”

Interpol kararının Arnavutluk emniyet güçlerinin eline ulaştığını söyleyen Soylu, “Sanıyorum ki bu konuda inşallah yakalaması yapılıp Türkiye’ye getirilmesi inancındayız.” dedi.

Soylu, savcılığın talimatı uyarınca soruşturma dahilinde 78 kişinin yerinin belirlendiğini, savcılkı talimatıyla bir gözaltı kararı çıkartıldığını ve şimdiye dek 62 kişinin yakalandığını kaydetti.

Koronavirüs sebebiyle 2 kişinin ise izlem altında olduğunu ve işlemlerinin daha sonra yapılacağını söyleyen Soylu, firari olan 13 kişinin yakalanması amacıyla çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)