THODEX’in kurucusundan ilk açıklama geldi

THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer, hakkında ve şirketine ilişkin çıkan iddialar üzerine bir açıklama paylaştı.

GÜNDEM 22.04.2021, 17:44 23.04.2021, 18:21
THODEX’in kurucusundan ilk açıklama geldi

THODEX’in kurucusu ve CEO’su olan Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolarlık kripto parayla İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına çıktı.

Polisler tarafından yapılan incelemeler neticesinde Özer’in 20 Nisan Salı günü saat 19:50’de Tiran’a gittiği kaydedildi.

Fatih Özer’den açıklama geldi

THODEX’in kurucusu Faruk Fatih Özer, kendisi ve şirketiyle ilgili çıkan haberleri yalanladı ve konuya ilişkin hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade ederek Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

“Şimdiye kadar kimseyi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz”

Özer yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Yaşamış olduğumuz sürece dair kamuoyunu ve Thodex’i kullanan kullanıcılarımızı bilgilendirmeye ilişkin bir ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isterim ki, kamuoyunda firmam Koineks ve Thodex’e ilişkin ortaya atılan iddiaların birçoğu mesnetsizdir.

Yaklaşık olarak 700 bin kullanıcının işlem gerçekleştirdiği Thodex’de şimdiye dek hiç kimseyi mağdur etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. 2018 senesinde firmamıza dair gerçekleştirilen siber saldırıyla meydana gelen 25.000.000,00 lira zararı herhangi bir kullanıcımıza yansıtmadan firmamız kendi imkanlarıyla tolere ederek yeniden bir siber saldırı yaşamamak adına alt yapısında ciddi bir sistem değişikliğine gitmiştir.

Yaşanılan bu süreçte gerek şirketin mali yapısı gerekse kullanıcı sayısı dikkate alındığı zaman yurt içinde ve yurt dışında firmamız birçok yatırımcının dikkatini çekerek ciddi ortaklık teklifleri almıştır.

“Dalgalanmanın tespit edilmesi için borsayı kapattık”

Yaklaşık olarak 3 aydan beri süren ortaklık görüşmeleri esnasında dijital ve mali veriler beraber incelendiği zaman şirket hesaplarındaki anormal dalgalanma olduğu geçtiğimiz hafta itibarıyla tespit edilerek bunun sebebinin belirlenmesi için Thodex geçici süreyle işleme kapatılmıştır.

“Görüşme yapmak için yurt dışına çıktım”

Firmamız, teknik ekibimiz bu araştırmayı gerçekleştirirken ben de yurt dışındaki yatırımcılarla nihai görüşmeler gerçekleştirmek için 19 Nisan 2021’de yurt dışına çıktım. Firma hesaplarına yapılmış olan incelemede yaşanmış olan siber saldırı olayının sürdüğü ve bir kısım hesap sahiplerinin ise doğru verilerine ulaşılamadığı belirlenmiştir.

22 Nisan 2021 günü kamuoyunda paylaşılan ve yaklaşık olarak 391 bin kişinin 2 milyar USD zarara uğradığı ve ardından ortadan kaybolduğuma ilişkin iddialar doğru değildir.

“Hiç kimse mağdur olmayacak”

Öncelikle yaptığımız ilk belirlemelere göre 700 bine yakın kullanıcımızın yalnızca 30 bine yakın kısmında şüpheli durum belirlenmiş olup bu kişilerin de platformda banka giriş bedellerinin karşılıkları hesaplarında yer almaktadır. Bu itibarla hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum.

30 bin kullanıcının hesapları da netleşmesinin ardından ödemeler gerçekleştirilecektir. Piyasa değer 40 milyon USD olan firmamız ticari yaşamına devam edecekken kamuoyundaki mağduriyet algısıyla firmamızın ticari yaşamına devam etmesi engellenmeye çalışılıyor.

Kamuoyunda ifade edildiği gibi 2 milyar USD gibi akla mantığa uymayan bir tutarla algı oluşturulması doğru değil. Bırakın Thodex’i Türkiye’deki tüm kripto para platformlarının dahi işlem hacmi bu kadar değildir.

“Birkaç gün içinde ülkeye döneceğim”

Kullanıcılardan önemle rica ettiğim husus, firmamızın yapmadığı hiçbir açıklamaya itibar etmemesidir. Birkaç gün içinde Türkiye’ye dönüş yapacağım ve kullanıcıların mağduriyetinin giderilmesi için tüm gayreti göstereceğim.

Yaşamımın hiçbir döneminde devletime ve milletime zarar verecek bir faaliyetim olmadığı gibi bu düşüncenin dahi tarafıma atfedilmesini zul kabul ederim.

Bu suretle, hakkımda ve şirketime ilişkin yapılan karalama çalışmalarına itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine arz ederim.”

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yorumlar (0)