THODEX soruşturmasında Savcılıktan açıklama: 'Hesaplara tedbir konuldu'

Savcılığın soruşturması kapsamında, THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer’in banka hesaplarına tedbir konulduğu açıklandı.

GÜNDEM 24.04.2021, 15:01 25.04.2021, 12:15
THODEX soruşturmasında Savcılıktan açıklama: 'Hesaplara tedbir konuldu'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, THODEX şirketine ve şirketin CEO’su Faruk Fatih Özer'e ilişkin alınan kararlarla ilgili bir açıklama yaptı. 

“Özer’in banka hesaplarına tedbir konuldu”

THODEX adlı yerli kripto para borsasının, binlerce yatırımcıyı dolandırdığı iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmaları devam ediyor. Başsavcılık, THODEX soruşturmasının gidişatına ilişkin bir açıklama yaparken 120’den fazla ülkede şirketin faaliyet gösterdiği açıklandı. CEO Faruk Fatih Özer’e ilişkin kırmızı bülten çıkarıldığı söylenirken, şahsın Arnavutluk’a gittiği ve bu ülkeden iadesinin istendiği aktarıldı. Ayrıca CEO Faruk Fatih Özer’in, banka hesaplarına tedbir konulduğunu açıkladı.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Soruşturma çerçevesinde şüpheli F.F.Ö’nün 20.04.2021 tarihinde yurt dışına çıktığı kayıtlarla doğrulanmış, şirketin resmi adreslerinde ise herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir. İlk bilgilerde söz konusu firmanın, F.F.Ö. tarafından 2017’de Koineks Teknoloji A.Ş. adıyla kurulduğu,  2020’de ise yurt dışında faaliyet gösterdiği, ilk başta Koineks olarak kurulan firmanın adının Thodex şeklinde değiştirildiği ve 120’den fazla ülkede bu firmanın faaliyet gösterdiği belirlenmiştir.”

9 ilde 65 kişi yakalandı

Soruşturma kapsamında, THODEX şirketi adı altında çalıştığı tespit edilen 80 şüphelinin yakalanması, suç eşyalarına ele geçirilmesi, materyallerin incelenmesi için güvenlik ekiplerine talimat verildiği belirtildi. Ayrıca 9 ilde yapılan operasyon çerçevesinde 65 şirket çalışanının yakalandığı açıklandı.

Yorumlar (0)