Tanju Özcan, kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattıklarıyla hedef oldu 

Bolu Belediye Başkanı, bir sosyal medya platformundaki canlı yayına katılarak bir kadınla yaşadığı diyaloğu anlattı. Bunun üzerine Başkan Özcan hem sosyal medyanın hem de AK Parti Belediye Meclis üyelerinin tepkisini çekti. Sosyal medya kullanıcıları, Belediye Başkanı hakkında “ateş püsküren” ifadelerle paylaşımlarda bulundu. 

GÜNDEM 02.09.2021, 08:20 02.09.2021, 08:32
Tanju Özcan, kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattıklarıyla hedef oldu 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir süre önce başından geçen bir olayı, katıldığı sosyal medya platformundaki canlı yayında anlattı. Bolu’da yaşayan bir kadının kendisinden yardım istemesi ve hem kendisinin hem de yanındakilerin durumu yanlış anlamasıyla ilgili anlattığı diyalog sebebiyle Özcan hem sosyal medya kullanıcılarının hem de AK Parti Bolu Belediye Meclis üyelerinin hedefi haline geldi. 

Belediyenin eylül ayı meclis toplantısı birinci birleşiminde konuşulan bu konu hakkında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çakır, tepkilerini dile getirdi. Çakır, Özcan’ın Türk kadınına hakaret ettiğini ve bunun da sosyal medyada dile getirildiğini aktardı. Hem bir Türk kadını hem de bir anne olarak Özcan’ı kınadığını ifade eden Çınar, belediye meclis salonundaki kadınlarla birlikte oturumu terk etti. 



AK Partili kadın üyeler salondan çıktı, gerginlik tırmandı 

Meclis toplantısını kısa tutan Özcan, toplantı ardından makam odasında konu hakkında açıklamada bulundu. Katıldığı sosyal medya programının magazin ağırlıklı olduğunu belirten ve aklına gelen ilk esprili anısının sorulması üzerine bu diyaloğu anlattığını belirten Özcan, “Böyle bir anıyı o platformda anlatmamam gerekirdi. Kadınlara karşı ne kadar saygılı olduğumu herkes bilir. Ben bunu, kadınları incitmek için yapmadım. Fakat yine de bu anıyı anlattığım için üzgünüm. Bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil, samimi olarak üzülen ve buna alınan her kadından özür dilemek de bana düşer.” şeklinde konuştu. 

Tanju Özcan, katıldığı programda, tüp bebek tedavisi görmek isteyen bir kadının kendisinden yardım istediğini ve sonrasında gelişen diyaloğu anlatmıştı. 



Tanju Özcan, daima hedef halinde 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir süredir hem sosyal medyanın hem de siyasilerin hedefinde olan bir isim. Bunun sebebi ise kendisinin, Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu kişilerden daha fazla gider vergisi almak istemesi. Belediye meclisinde İYİ Parti ve CHP tarafından kabul edilen bu istek ise AK Parti tarafından reddedilmişti. Durum, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun araştırılması için ertelenmişti. 

Yorumlar (0)