Belediye Başkanı'ndan tuhaf açıklama: "Çoğunun bir ayağı çukurdaydı"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybedenlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Çoğunun bir ayağı çukurdaydı." dedi. Özcan'ın insanlık dışı sözleri, tepkilere neden oldu. 

SİYASET 12.09.2020, 12:02 12.09.2020, 12:11
Belediye Başkanı'ndan tuhaf açıklama: "Çoğunun bir ayağı çukurdaydı"

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirdeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarından bahsettiği konuşma sırasında tepki çeken ifadeler kullandı. 

Bolu Belediye Başkanı Özcan, geçtiğimiz gün yerel medyanın temsilcileri ile görüşmede bulundu. 

Basın mensuplarının, "Mezarlık işleri müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren kişilerin defnedilme işlemlerini gerçekleştiriyor. Kaç vatandaşın defnedildiğini söyleyebilir misiniz?" sorusu üzerine Özcan'dan net olmayan açıklamalar geldi.

"40 kişi defnedildi"

Özcan, kendisinin bu konuda bilgi sahibi olmadığını ancak yerel medyadan öğrendiğine göre 40 kişinin defnedildiğini söyledi. 

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatını kaybeden kişilerin genellikle başka hastalıklara sahip olan veya yaşlı insanlar olduklarına dikkat çeken Özcan, skandal sözler kullanmaya başladı.

İnsanlık dışı sözler kullandı 

Özcan, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) yaşamını yitiren kişiler için "Çoğunun bir ayağı çukurdaydı" ifadesini kullandı. 

Bu nedenle rakamların dikkate alınmaması ve panik yapılmaması gerektiğini söyleyen Özcan, hayatını kaybeden kişiler üzerinden tuhaf açıklamalarına devam etti.

"İlk ölen kişi 86 yaşındaydı"

Özcan, ilk hayatını kaybeden kişinin 86 yaşında olduğunu belirterek, söz konusu kişinin doğal nedenlerden dolayı zaten yaşamını yitirmek üzere olduğunu, kendisine yoğun bakım servisinde ciddi bir tedavi uygulandığını söyledi. 

Şeker ve yüksek tansiyon hastalarını hedef aldı 

Dört ay boyunca belediye çalışanlarının yüzde 20-25'inin mesai yapmadığını aktaran Özcan, astım hastası ve KOAH hastalığı olanları anlayışla karşıladığını ifade etti.

Özcan, şeker hastalığına sahip olan kişileri hedef göstererek, bu hastalıkla mücadele eden esnafların işinin başında olduğunu ancak belediye çalışanlarının dört ay boyunca işe gelmediğini belirtti.

Yüksek tansiyon hastalarını da hedef alan Özcan, Türkiye'de birçok insanın yüksek tansiyonu olduğunu ancak belediye çalışanlarının bu durumu suiistimal ettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)