Bolu Belediye Başkanı’nın “yabancılara ek zam” önergesi kabul edildi 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın şehirde yaşayan yabancı uyruklu kişiler için ek zam yapma teklifi, belediye meclisinde kabul edildi. 

GÜNDEM 04.08.2021, 10:05 05.08.2021, 09:18
Bolu Belediye Başkanı’nın “yabancılara ek zam” önergesi kabul edildi 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyruklu kişilerin şehirde faydalandıkları belediye hizmetlerine zam yapılması konusundaki önergeyi geçtiğimiz günlerde belediye meclisine iletmişti. Dün yapılan belediye oylamasında önerge, İYİ Parti ve CHP’nin oylarıyla kabul edildi. 

Meclis toplantısında konuşma yapan Tanju Özcan, orman yangınlarında hayatını kaybedenlere rahmet, yangından etkilenenlere ise geçmiş olsun dileklerini ileterek açılışı yaptı. Bu yangınları bir doğal afet olarak değil “kasıtlı çıkarılmış” olarak gördüğünü aktaran Özcan, cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. 

“Eşitlik ilkesi, bizim vatandaşlarımız için geçerlidir” 

Konuşmasının ardından “şehirdeki yabancılar” hakkında konuşmasına geçen Özcan, pek çok kişinin kendisini eleştirdiğini ifade ederek buna tepki gösterdi. Önergesinin yönetmeliğe, yasaya ya da anayasaya aykırı hiçbir tarafının bulunmadığını söyleyen Özcan, “Yabancılar, bu ülkede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile aynı haklara sahip olamaz. Bahsedilen eşitlik ilkeleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir.” şeklinde konuştu. 



“Bu ülkenin asıl vatandaşları, vatan uğruna şehit düşenlerin torunlarıdır” 

Özcan: “Birçok ülke, kendi vatandaşlarına sunduğu hizmetlerden para almazken yabancılardan yüksek miktarda vergi alır. Buradaki yabancı uyruklu kişileri buraya ben davet etmedim. Devlet de onları zorla Bolu’ya göndermedi. Kendi iradeleriyle geldiniz. Nasıl ki Bodrum’da pahalı sahillere gidip 1 liralık suyu 10 liraya içme tercihinde bulunuyorlarsa Bolu’da kalmak da onlar için tercihtir. Kalırlarsa bu uygulamanın muhatabı olurlar. Bu ülkenin asıl vatandaşları Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, Çerkesler, Arnavutlar ve Boşnaklardır. Bu kişiler, vatanları uğruna şehit düşmüş kişilerin torunlarıdır.” 

“Halkımıza soralım bakalım sığınmacıları gönderelim mi diye” 

Özcan: “Milli irade diyorsunuz. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Referandum yapalım. Halkımıza soralım bakalım sığınmacıları gönderelim mi göndermeyelim mi diye. Halk gönder derse gönderirsiniz. Eğer ben yanılıyorsam ve halk da sığınmacıların kalmasını istiyorsa o zaman bu kadar göçmeni ekonomik ve sosyal hayata nasıl entegre edeceğimize karar veririz.” 



AK Parti grubundan tepki yükseldi 

Özcan’ın konuşmasının ardından önerge, oy çoğunluğuyla kabul edildi ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Bolu belediye meclisinde bulunan 11 AK Partili üye ise bu duruma itiraz etti. 11 üye, Özcan’ın bu karardan derhal dönmesi gerektiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)