Tahıl sevkiyatı aralıksız devam ediyor: Bir gemi daha çıkış yaptı

Tahıl sevkiyatı noktasında tahıl gemileri Ukrayna’dan çıkış yapıyor. Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, "Tahıl sevkiyatı çerçevesinde, Ukrayna’nın limanı Çernomorsk’tan 1 gemi daha günün erken saatlerinde hareket etti" denildi.

GÜNDEM 23.08.2022, 09:17
Tahıl sevkiyatı aralıksız devam ediyor: Bir gemi daha çıkış yaptı

Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen savaş, bütün dünyayı birçok yönden olumsuz şekilde etkiledi. Yaşanan problemler içerisinde en büyük zorluk yaşatan sorun ise küresel gıda krizi oldu. Meydana gelen kriz, Türkiye'nin uzun uğraşları sonrasında sonuç verdi ve iki ülkenin temsilcileri bir araya geldi.

Türkiye öncülük etti, imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen törenle taraflar anlaşmayı sağladı ve tahıl koridoru hususunda ortak noktaya varıldı.

Sevkiyat gemileri yola çıktı

Gerçekleşen bu gelişmelerin sonrasında Ukrayna limanlarından hububat yüklü gemiler sevkiyat sağlayabilmek için yola çıktı.

“3 gemi daha çıkacak”

Tahıl sevkiyatı noktasında Ukrayna limanından bir geminin daha çıkış yaptığını söyleyen Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sevkiyatın hızla devam ettiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilen son açıklamada, "Tahıl sevkiyatı çerçevesinde, Ukrayna’nın limanı Çernomorsk’tan 1 yük gemisi daha çıkış yaptı. Günün erken saatlerinde çıkış yapan gemi kontrollerin ardından yoluna devam edecek. Bunun yanı sıra, Ukrayna’dan çıkan 3 gemi ile beraber Ukrayna’ya geçiş yapacak 3 geminin de bugün kontrolleri sağlanacak." denildi.

Yorumlar (0)