Kılıçdaroğlu, öğretmenlere seslendi: O sınava girmeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından öğretmenlerle ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sevgili öğretmenler, siz bu ülkenin gözbebeğisiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Size son çağrım, o sınava girmeyin” dedi. 

SİYASET 23.08.2022, 09:38 23.08.2022, 09:40
Kılıçdaroğlu, öğretmenlere seslendi: O sınava girmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına ilişkin son bilgileri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına toplam 614 bin 446 başvuru geldi. Bu öğretmenlerimizin büyük bir bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Aralarında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış yaklaşık 90 bin öğretmenimiz bulunuyor. Onlar zaten bu sınavdan muaf olacaklar. Diğer öğretmenlerimize sınavı boykot çağrısı yapılmasını, en başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu konudaki çabaların ciddiye alınacak hiçbir yanı yoktur” şeklinde konuşmuştu. 

“Korkarsanız, ezilirsiniz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere çağrı yaparak, “Sınava girmeyin” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere adeta aba altından sopa göstermiştir. Sevgili öğretmenler, siz bu ülkenin gözbebeğisiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu davranışa ‘eyvallah’ derseniz, ezilirsiniz. Size son çağrım, o sınava girmeyin. İnsanca yaşamak istiyorsanız, hakkınızı almak istiyorsanız, mücadele etmeyi de bileceksiniz. ‘Hadi oradan’ demeyi bileceksiniz. Bakın işte o zaman o tehditleri dile getirmekten nasıl vazgeçiyorlar. 600 binden fazla kişisiniz. Sizin önünüze kim engel koyabilir? İlk adımınız, sendikalarınız için olsun. Bazı sendikalar, ortaya çıkan bu rezaletin destekçisidir. Ancak tüm güç sizde. İlk olarak o sendikaları hizaya getirin.” 

Yorumlar (0)