Stoltenberg tarih vererek açıkladı: Üçlü görüşme gerçekleşecek

Türkiye'nin meşru kaygılarının farkında olduklarını ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İsveç tarafına düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdi" dedi. Stoltenberg, NATO, Türkiye ve İsveç’in 12 Haziran günü bir araya geleceğini dile getirdi.

GÜNDEM 04.06.2023, 16:43
Stoltenberg tarih vererek açıkladı: Üçlü görüşme gerçekleşecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmenin sonrasında açıklamada bulundu. Jens Stoltenberg'in ifadelerinde öne çıkanlar şu şekilde:

“NATO'yu zayıflatma düşüncesiyle hareket ediyorlar”

Türkiye'nin meşru kaygılarının farkında olduklarını ifade eden Stoltenberg, “İsveç tarafına düşen sorumlulukları her zaman yerine getirmiştir. Somut adımları atmayı sürdürdü ve yasaları değiştirdi. İsveç'te düzenlenen gösterileri yapanlar İsveç'in NATO'ya katılım sağlamasını engellemeye uğraşmaktadır. NATO'yu zayıflatma düşüncesiyle hareket etmektedirler.

Madrid'de gerçekleştirilen anlaşma gereğince oluşturulan daimi müşterek mekanizma çerçevesinde 12 Haziran günü görüşme sağlayacağız. NATO'ya mensup olması İsveç'i güçlü hale getirecektir. Öte yandan NATO'yu ve Türkiye'yi güçlü hale sokacaktır. İsveç ve Türkiye arasında iş birliğini sağlamalıyız. Son dönemde meydana gelen olaylarda Kosova'ya takviye kuvvet yolladığı için Türkiye'ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar (0)