Skandal sözler! "Erdoğan'ın nefesi kesilince..."

Almanya'nın eski Ankara Büyükelçisi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nefesi kesilince" Türkiye ile tekrar dost olunabileceğine dair skandal ifadeler kullandı. 

GÜNDEM 23.09.2020, 16:45 23.09.2020, 17:50
Skandal sözler! "Erdoğan'ın nefesi kesilince..."

Türkiye, tehditlere boyun eğmeden Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan, Türkiye'nin meşru faaliyetlerini önlemeye çalışsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu faaliyetlerden asla vazgeçilmeyeceğini vurguluyor.

Bazı ülkeler, Türkiye'yi durdurmak için yaptırım uygulanması gerektiğini söylüyor.

Almanya'nın eski Ankara Büyükelçisi olan Martin Erdmann, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında devam eden gerginliğe ilişkin skandal bir makale yazdı. 

Avrupa Birliği'nin (AB) şimdiye dek Türkiye'ye boyun eğdiremediğine dikkat çeken Martin Erdmann, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nefesi kesilene kadar" Avrupa'nın temkinli olması gerektiğine, zamanı geldiğinde Türkiye ile yeniden dost olunacağına dair skandal ifadeler kullandı. 

"O güne odaklanalım"

Martin Erdmann, Avrupa Birliği (AB) ile Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi ülkelere kendince tavsiyeler vererek, "Türkiye'nin liderliğinin sahip olduğu gücün tükeneceği güne" odaklanılması gerektiğini ifade etti.

"Çöküş ibareleri var"

Bunun için belirli bir tarih olmadığını ama şu andaki sistemin çöküş ibareleri gösterdiğini iddia eden Martin Erdmann, Türkiye'nin herhangi bir günden sonra bile Avrupa'nın komşusu ve dostu olacağını kaydetti.

"Umutlar hayal kırıklığı olmamalı"

Martin Erdmann, Türklerin ilerleyen dönemde de aynı olacağını belirterek, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında uzun soluklu ve gönençli bir dayanışma için sahip olunan umutların hayal kırıklığına dönüşmemesini istedi. 

Yorumlar (0)