Erol Mütercimler için 1,5 yıl hapis istendi

Bir tv programında İmam Hatip mezunlarının sahtekar, cinsi sapık ve ahlaksız olduklarını söyleyen Erol Mütercimler için 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istendi.

MEDYA 23.09.2020, 16:49 24.09.2020, 14:53
Erol Mütercimler için 1,5 yıl hapis istendi

7 Eylül 2020 tarihinde Haber Global TV'de Saynur Tezel'in "Saynur Tezel ile Kayıt Altında" isimli programında İmam Hatip mezunları için "sahtekar, cinsi sapık ve ahlaksız" ifadelerini kullanan yazar Erol Mütercimler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında olduğu 16 kişi ve kuruluşun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede Erol Mütercimler'in ifadelerine de yer verdi.

İHL'liler sapık olamaz diyecekmiş ama tersi çıkmış!

Programın 4 saat sürdüğü ve yorgunluk sebebiyle asıl söylemek istediğinin başka bir şey olduğunu ancak derdini ifade edemediğini ileri süren Erol Mütercimler, konuklardan Müfit Yüksel'in sözlerine karşı cevaben "İmam Hatip mezunlarının cinsi sapık, ahlaksız ve saktekâr olamayacağını" söylemek isterken "İmam hatiplerden mezun olanlara bakın! Karşımıza ne olarak çıkıyorlar? Cinsi sapık, ahlaksız ve sahtekâr!" dediğini belirterek, "ertesi gün programı tekrar izlediğini ve söylediklerinin kendisini dehşete sürüklediğini, derhâl basın bildirisi yayımlayarak Türk halkından özür dilediğini, hiçbir şekilde suç işleme kastının olmadığını, kimseye hakaret etmek istemediğini" iddia etti.

İddianameden: İHL mezunları, alenen tahkir edilmiştir!

Kullandığı sözlerle, toplumun belirli ve belirlenebilir bir kesimine (İmam Hatip Lisesi mezunları) karşı yayın yoluyla açıkça tahkirde bulunduğu vurgulanan Erol Mütercimler için, "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istendi.

İddianame başsavcılık onayından geçtikten sonra İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yorumlar (0)