Sınırdan giriş yapan 18 Türk gözlem altında!

Van'ın İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda sahra hastanesinin kurulmasının ardından İran'da bulunan Türk vatandaşları gelmeye başladı. Şimdiye kadar sınırdan giriş yapan 18 Türk, sahra hastanelerinde gözlem altına alındı. 

GÜNDEM 02.03.2020, 16:06
Sınırdan giriş yapan 18 Türk gözlem altında!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19), dünyaya hızla yayılmaya başladı. 

Türkiye de koronavirüs salgınına karşı yoğun tedbirler almaya devam ediyor. 

Komşuda koronavirüs nedeniyle ölümlerin artış göstermesinin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van'da sıkı tedbirler alınıyor.

Kapıköy Gümrük Kapısı giriş ve çıkışlara kapatıldı. Gümrük sahasının yer aldığı alana ise 60 kişi kapasiteli sahra hastanesi kuruldu. 

Hastanede 30'dan fazla sağlık personeli görev yapıyor.

Türkiye'ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarına hizmet vermek için kurulan sahra hastanesinde, Kum ve Meşhed şehirlerinde kalanlar ile hastalık semptomlarını gösterenler, 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. 

Türkiye'de bulunan İran vatandaşlarının gidişleri sürerken, sahra hastanesi kurulması sonrası bu İran'da bulunan Türk vatandaşları da gelmeye başladı. 

Kapıköy Gümrük Kapısı'nda oluşturulan sahra hastanesinde şimdiye kadar 18 Türk vatandaşının gözlem altında tutulduğu bildirildi.
 

Yorumlar (0)