Sınavda darbecilerin soruları çıkmış

Harp Akademisi sınavlarında darbecilerin sorularının sorulduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 27.06.2019, 16:37
Sınavda darbecilerin soruları çıkmış

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016 tarihindeki alçak işgal girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 142 sanığın yargılanması devam etti.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Tanık sıfatıyla ifade veren emekli kurmay albay İlhan Ö, Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeri casusluk kumpasıyla ordudan tasfiye edildiğinin, FETÖ kumpasının ortaya çıkması ve göreve dönüş kararından sonra da kendi isteğiyle emekliye ayrıldığının bilgisini paylaştı.

Sanıklardan eski tuğgeneral Erhan Caha'yı 1982 yılından bugüne kadar tanıdığını anlatan İlhan Ö, Erhan Caha'nın devre arkadaşı olduğunu söyledi.

Kara Harp Akademisinde görev yaptığı dönemde Erhan Caha ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe davasının sanığı eski kurmay albay Tanju Poshor'un da burada görevli olduğunu hatırlatan İlhan Ö, kurmay adayı subaylara sınavlarda sorulan soruların ağırlıklı olarak Erhan Caha ve Tanju Poshor'un hazırladığı sorulardan çıktığını açıkladı. Bu durumun Fetullahçı Terör Örgütü kapsamında olabileceğini değerlendirdiğini fakat somut bir bilgisinin olmadığını dile getiren İlhan Ö, konunun araştırılmaya muhtaç olduğunu ifade etti.

Tanık İlhan Ö, "2010 KPSS gibi bu da incelense sonu çorap söküğü gibi gelecektir." ifadelerini kullandı.

İfadesi alınan İlhan Ö'nün daha sonra çapraz sorgusuna geçildi.

Sanık Erhan Caha'nın, kendisi hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün iltisakına (bağlantı, temas, bitişme) ilişkin bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu İlhan Ö, "Bu yönde bir şey duymadım. Erhan Caha, erken terfileriyle dikkatleri en çok üzerine çekenlerden birisiydi." dedi.

Erhan Caha'ya 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanan darbe iddianamelerinde sözde yurtta sulh konseyinin üyesi olarak gösterilen eski tuğgeneral Erhan Caha, yargılandığı diğer dava olan Genelkurmay çatı davasında "anayasayı ihlal" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçlarından birer, 139 kişiye yönelik "kasten öldürmek" suçundan da 139 kez olmak üzere 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar (0)