Sibirya soğukları geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Sibirya soğuklarının İstanbul'a geleceğini duyurdu.

GÜNDEM 22.03.2021, 13:03 22.03.2021, 15:01
Sibirya soğukları geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) açıklamasına göre, çarşamba akşam yurda girecek olan Sibirya soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi’ne giriş yapmasının beklendiğini duyurdu. Balkanlar üzerinden soğuk hava geliyor. İBB AKOM verilerine göre, İstanbul’da çarşamba akşamından itibaren Balkanlar üzerinden Sibirya kökenli soğuk  hava dalgasının Marmara Bölgesinde etki göstereceği belirtildi. Soğuk havanın etkisi ile sıcaklıklarda çarşamba  akşamı ani düşüş yaşanacağı, gece geç saatlere kadar sıcaklığın azalarak kış değerlerine kadar ineceği tahmin ediliyor. Ayrıca kent genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı geçişleri de yaşanacak. 

Hafta içi sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak 

Bugün itibariyle İstanbul il genelinde aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri  yaşanacak. Sıcaklığın 15°C civarı seyredeceği tahmin ediliyor. Salı günü rüzgârın kuzey yönünden kuvvetlenmesin (40-60km/s) etkisiyle birlikte sıcaklıkların 4-8°C düşeceği beraberinde sağanak yağmur yağması bekleniyor. Çarşamba günü devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen  Sibirya soğuk havasının etkisiyle birlikte sıcaklıklar, 1°C’lere kadar düşüş gösterecek. Soğuk havanın etkisiyle  yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.


Hafta sonu sıcaklıklar artıyor 

Sibirya kökenli soğuk hava cuma gününe kadar etkili olmaya devam edecek, hafta sonu bölgeyi terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normallerine döneceği tahmin ediliyor.
 

Yorumlar (0)