Şehit Azerî vatandaşı sayısı açıklandı

"Ermenistan ordusunun saldırılarında kaç Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti?" sorusunun cevabı açıklandı.

GÜNDEM 29.09.2020, 13:26 30.09.2020, 17:48
Şehit Azerî vatandaşı sayısı açıklandı

İşgalci Ermenistan'ın terörist ordusu tarafından 27 Eylül sabahı saat 06.00 civarlarında başlayan ve hâlihazırda devam eden Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine yönelik alçak saldırılarında şimdiye kadar 10 sivil Azerî Türkü'nün hayatını kaybettiği, 30 sivil Azerî Türkü vatandaşın ise yaralandığı duyuruldu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan ortak açıklamada, işgalci Ermenistan'ın terörist ordusunun 27 Eylül sabah 06.00 civarlarında başlattığı ve içinde bulunulan 29 Eylül öğle saatlerine kadarki zaman diliminde sivil yerleşim yerlerine ağır silahlarla, top ve havan atışlarıyla alçak saldırılar gerçekleştirdiği anımsatıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Başsavcılığının ortak açıklamasında, işgalci Ermeni ordusunun hain saldırılarında 10 sivil Azerî Türkü'nün şehit olduğu, 30 sivil Azeri Türkü'nün ise yaralandığı kaydedildi.

Ortak açılmada şehit olan sivillerden ikisinin yaşlarının 13 ve 14 olduğu, iki şehit çocuğun ortaokul öğrencileri olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Yorumlar (0)