Şehidin ailesine acı haber verildi

Suriye'de görevli Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman'ın şehadet haberi babaevine ulaştırıldı.

GÜNDEM 14.09.2020, 15:09 15.09.2020, 12:26

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay ekibinin görevli olarak içinde bulunduğu araca yapılan çapraz silahlı saldırı sonucu şehit olan 40 yaşındaki Mehmet Arif Kıdıman'ın şehadet haberi, Düzce'deki ailesine iletildi.

Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Türk Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım'la birlikte Düzce'nin Bahçeşehir bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan babaevine giden Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, oğlu Mehmet Arif Kıdıman'ın Suriye'de hain saldırıda şehit olduğunu anne Emine Kıdıman'a bildirdi.

Heyet ile birlikte şehidin babaocağına gelen sağlık ekipleri, fenalaşan anne Emine Kıdıman'a müdahalede bulundular.

Şehit Mehmet Arif Kıdıman'ın babaocağının olduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.

"Bu kurumun savaşta bile dokunulmazlığı var"

Türk Kızılay'ın uluslararası bir yardım kuruluşu olduğunu, uluslararası anlaşmalara ve hukuka göre savaş durumunda bile dokunulmazlığının bulunduğunu hatırlatan Türk Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, aracın üzerinde ve tavanında belirgin bir biçimde Kızılay amblemi olduğunu hatırlatarak, "Terör saldırısını lanetliyorum. Masum insanlara ekmek götürmek için çaba sarf eden insanlara, kendilerine yakışır biçimde kalleşçe saldırıda bulundular. Hepsini kınıyoruz, yanet ediyoruz." dedi.

Şehit Mehmet Arif Kıdıman'ın cenazesinin yarın defnedileceği belirtildi.

Yorumlar (0)