Şehidin cenazesi ve yaralı personel Kilis'e getirildi

Suriye'nin kuzeyinde hain saldırıda şehit olan Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman'ın naaşı Kilis'e getirildi.

GÜNDEM 14.09.2020, 14:47 15.09.2020, 12:27
Şehidin cenazesi ve yaralı personel Kilis'e getirildi

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracına düzenlenen çapraz silahlı saldırı sonucu şehit olan Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman'ın naaşı Kilis'e getirilirken, yaralı personel de aynı hastanede tedavi altına alındı.

Saldırıda şehit olan Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman'ın cenazesi ambulansla önce Çobanbey Gümrük Kapısı'na, ardından da Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Kilis Devlet Hastanesine getirilen Türk Kızılayın yaralı personeli ise tedavi altına alındı.

Uluslararası hukuka göre tüm savaş ve çatışma ortamları dâhil dokunulmazlığı bulunan, üzerinde ve tavanında belirgin şekilde Kızılay amblemi olan seyir halindeki Türk Kızılay aracına Çobanbey ile El-Bab arasında plakasız iki araçtan başları maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açılmış, hain saldırıda Türk Kızılay aracında bulunan Kızılay El-Bab Sevgi Mağazası görevlisi Türk Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman şehit olmuş, bir Türk personel de yaralanmış, bir diğer personel ise yara almadan saldırıdan kurtulmuştu.

Oktay: Lanetliyorum

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay ekibine yönelik silahlı saldırı ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Suriye'de ihtiyaç sahiplerine yardım götüren Türk Kızılay ekibinin bulunduğu araca yapılan alçak saldırıyı lanetlediğini belirterek, insanlıktan nasibini almamış kişilerin hain saldırısı sonucu şehit olan insani yardım personeline Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Yorumlar (0)