Kızılay aracı çapraz ateşe alındı!

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracının çapraz ateşe alındığı bildirildi. Alçak saldırı sonucunda bir personelin şehit olduğu ifade edildi. 

GÜNDEM 14.09.2020, 13:03 14.09.2020, 13:09
Kızılay aracı çapraz ateşe alındı!

Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracı hedef alındı.

Üç kişiden oluşan Türk Kızılay ekibi, Fırat Kalkanı Harekâtı ile kararlı bir şekilde teröristlerden arındırılan El Bab bölgesine gitmişti. Plakaları olmayan iki araç içerisindeki kişiler, Türk Kızılay ekibinin yer aldığı aracı çapraz ateşe tutarak hain bir saldırı düzenledi.

Kamuflaj kıyafeti giyen ve maske takan kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir personel şehit oldu. Söz konusu personelin, El Bab Sevgi Mağazası'nda görevli olduğu öğrenildi.

Alçak saldırı sırasında bir personel yaralanırken, bir personel de herhangi bir yara almadan saldırıyı atlatabildi. 

Saldırganların olay yerinden uzaklaşmasından sonra yaralı personel, Çobanbey Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Söz konusu personelin durumunun ağır olmadığı ve Türkiye'ye gönderileceği bildirildi. 

Kızılay'dan açıklama geldi

Hain saldırıya ilişkin Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'tan açıklama geldi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık, Kızılay personelinin dokunulmazlığının bulunduğuna ve uluslararası hukuk kapsamında korunması gerektiğini dikkat çekerek, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

Kınık, Türkiye'nin de göstereceği çabayla bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kısa süre içerisinde yakalanacağını umut ettiğini belirterek, bütün camiaya başsağlığı dileklerini iletti. 

MBS: Lanetliyoruz!

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) da Türk Kızılay personelinin hedef alındığı saldırıya dair açıklamada bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kızılay ekibinin Suriye'nin kuzeyine insani yardım götürmek üzere gittiği hatırlatılarak, söz konusu araca teröristler tarafından ateş açıldığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, bir personelin şehit olduğu, bir personelin ise yaralandığı kaydedilerek, söz konusu saldırının şiddetle lanetlendiği belirtildi. 

Teröristlerin uluslararası hukuk kapsamında dokunulmaz olan bir yardım kuruluşunu bile hedef alacak kadar alçaldıklarına dikkat çekilen açıklamada, saldırganların yakalanması amacıyla havadan ve karadan her türlü önlemin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, şehitlerinin kanının asla yerde bırakılmayacağı ve saldırıdan sorumlu teröristlerin bunun bedelini misliyle ödeyecekleri ifade edildi.  

Yorumlar (0)