Seçim Kanunu Meclis'te gerginlik çıkarttı!

Seçim Kanunu'nda değişiklik teklifi için TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeler başladı. Bu görüşmeler esnasında CHP ile MHP milletvekillerinin arasında gerginlik çıktı.

GÜNDEM 30.03.2022, 10:38 30.03.2022, 10:44
Seçim Kanunu Meclis'te gerginlik çıkarttı!

CHP ve MHP'nin uzun zamandır üstünde çalıştıkları Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyondan geçti ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Kanun teklifi, henüz komisyon ve çalışma aşamasındayken, kamuoyunda sert tartışmalara neden olmuş durumdayken Genel Kurul’da da aynı şekilde sert bir görüşme geçeceğine dair beklentiler vardı. Çok geçmeden beklentiler boşa çıkmadı ve CHP ile MHP milletvekillerinin arasında gerginlik ortaya çıktı.

Görüşmeler başladı

TBBM Genel Kurulu'nda görüşmelerin başlamasının hemen ardından CHP’li vekil Bülent Tezcan’ın yaptığı konuşma sırasında milletvekilleri arasında bir tartışma çıktı.

CHP ve MHP milletvekilleri birbirine girdi

Tezcan'ın konuşması sırasında MHP milletvekilleri karşı tarafa sözlü sataşmalarda bulundu.

Bu sataşmalara karşı CHP’li vekiller de cevap verdi. Bunun üzerine MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı yerinden kalktı ve CHP sıralarına doğru yürüdü.

Kavga büyümeden sona erdi

MHP’li Varlı’nın bu tutumuna CHP’li vekillerde aynı şekilde karşılık verince ortalık kısa sürede karıştı. Vekiller arasında çıkan gerginlikte diğer milletvekilleri araya girdi ve kavganın büyümesine engel oldular.

Yaşanan gerginlik anları ise Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak'ın objektifine işte böyle yansıdı.

Yorumlar (0)