Salih Müslüm'ün yeğeni salıverildi

Bölücü terör örgütü PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün ikna yoluyla teslim olan kız yeğeni Dalya Mahmut Müslüm salıverildi.

GÜNDEM 27.07.2020, 15:05
Salih Müslüm'ün yeğeni salıverildi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün ikna çalışması sonucu emniyet müdürlüğüne gelerek teslim olan bölücü terör örgütü PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün kız yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, adli kontrol şartıyla salıverildi.

İfade alınma işlemleri dâhil olmak üzere TEM'deki (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) tüm resmî işlemleri tamamlanan "Viyan Şervan" kod adlı 21 yaşındaki Dalya Mahmut Müslüm, geniş güvenlik tedbirleri altında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

21 yaşındaki yeğen Dalya Mahmut Müslüm, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü.

Bölücü terör örgütü PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün ikna yoluyla teslim olan kız yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, savcılıktaki sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bölücü terör örgütü PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm'ün ikna yoluyla teslim olması sebebiyle örgüt IKBY'yi (Irak Bölgesel Kürt Yönetimi) suçlamıştı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın suçlamalarını sert bir ifade ile reddeden IKBY ise PKK'ya kendisine bakmasını, mensuplarının ölümü bile göze alıp örgütten kaçarak neden Türk güvenlik güçlerine sığındığını düşünmesini istemişti.

Teslim olan örgüt mensuplarına Türk güvenlik güçlerinin davranışları, ailelerinin Türk güvenlik güçleriyle birlikte ikna çalışmalarına katılmaları, Diyarbakır'da annelerin evlatları için nöbet tutması gibi olaylar, örgütteki çözülmeleri dapa da hızlandırmıştı.

Dalya Mahmut Müslüm'ün de adli kontrol şartıyla salıverilmesinin de örgütteki kaçışları hızlandırması işten değil.

Yorumlar (0)