Saadet Partili il başkanından "başıboş köpek" açıklaması

Başıboş sokak köpekleri nedeniyle her yıl çok sayıda ölüm ve yaralanmanın meydana geldiğini kaydeden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, buna bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. İşte resmi verilere göre yurt genelinde yaklaşık 10 milyon sokak köpeğinin bulunduğunu kaydeden Tekin'in açıklamaları...

GÜNDEM 25.07.2023, 10:16 25.07.2023, 18:16 Hakan Öksüz
Saadet Partili il başkanından "başıboş köpek" açıklaması

Son yıllarda sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kişilerin sayısı arttı. Pek çok ildeki sahipsiz köpek sorunu nedeniyle vatandaşlar bazı sokaklara giremiyor. Köpek saldırısı vakalarının artması üzerine kısırlaştırma, sahiplendirme ve toplatılma gibi çeşitli çözüm önerileri gündeme geldi.

2022'de yaşanan sokak köpeği saldırıları

Başıboş köpek sorununun ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 2022'de Türkiye'de 340 sokak köpeği saldırısı olayının basına yansıdığını kaydeden Tekin, başıboş köpekler nedeniyle 89 trafik kazasının yaşandığını bildirdi.

"Yaklaşık 10 milyon sokak köpeği var"

Sokak köpeklerinin saldırısı nedeniyle birçok ölüm ve yaralanmanın yaşandığını vurgulayan Sinan Tekin, "Resmi verilere göre yurt genelindeki başıboş köpek sayısı, yaklaşık 10 milyon. Bu durum, kamu sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bunun çözümsüz bırakılması kabul edilemez. Bir sürü halinde gelince doğaları gereği bulundukları bölgeyi sahipleniyor ve saldırganlaşıyorlar." dedi.

"Kısırlaştırma, tek başına yeterli değil"

Başıboş sokak köpeklerinin toplanması ve güvenli ortamlarda barındırılmaları gerektiğini belirten Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, "Kısırlaştırma uygulaması, problemi ortadan kaldırmıyor. Bu hayvanlar toplanmalı ve güvenli ortamlara götürülmeli. Yerel yönetimler, 5119 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun 6. maddesi gereğince önlem almaya yetkilidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)