Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü bir lider

Vladimir Putin, Erdoğan'ın 'sağlam' ve 'güçlü' bir lider olduğunu ve Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini dile getirdi.

GÜNDEM 27.10.2022, 21:00 28.10.2022, 18:11
Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü bir lider

Rusya Devlet Başkanı Putin, Uluslararası Valday Tartışma Kulübü'nün senelik toplantısında, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

"Türkiye kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor"

"İki sene evvel Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında müspet şeyler söylediniz. Düşünceleriniz değişiklik var mı?" sorusunu cevaplayan Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlam ve güçlü bir lider, Türk ekonomisi, halkı ve Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor. Bunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerji, TürkAkım doğal gaz boru hattının inşası hususlarındaki pozisyonu doğruluyor." diye konuştu.

Ülkemizde Avrupalı tüketiciler için doğal gaz merkezinin kurulmasını teklif ettiklerine işaret eden Putin, 'Türkiye'nin kendi menfaatleri doğrultusunda bu teklifi reddetmediğini' kaydetti. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli özelliği..."

Tarım, inşaat, turizm sektörlerinde Türk ve Rus menfaatlerinin örtüştüğünü ifade eden Putin, "Bu sebeple, Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü bir ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket edilmesine ve kendine yük olunmasına müsaade etmiyor. Rusya Federasyonu ile diyalog sürecinde de kendi menfaatlerini savunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye, bu manada basit bir ortak değil. Kararların büyük çoğunluğu, uzun ve basit olmayan müzakereler sonucunda alınıyor. Her iki ülkenin de anlaşma arzusu var ve anlaşabiliyoruz. Bu manada, Cumhurbaşkanı Erdoğan güvenilir ve tutarlı bir ortak. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli özelliği." yorumunda bulundu.

"En hassas hususlara dahi çözüm bulabiliyoruz"

Erdoğan'ın Türkiye'nin menfaatlerini savunduğunu ve bu durumun Rusya Federasyonu'na yönelik bir sorun oluşturmadığını dile getiren Putin, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetince uygun görülen kararlar için mücadele veriyor. Biz de alınan kararların ülkemiz için uygun olması amacıyla mücadele veriyoruz. En hassas hususlarda dahi çözüm bulabiliyoruz: Suriye, altyapı, ekonomi, güvenlik. Şu ana dek bunu yapabildik. Eğer zor bir yoldan giderek anlaşmaya varabildiysek, bunun uygulanacağından da emin olabiliriz. İlişkilerimizdeki en önemli özellik, istikrar ve güvenirlik."

Yorumlar (0)