Programını erteleyen Kılıçdaroğlu, Marmaris'e hareket etti

Dün gece saatlerinde Marmaris'te başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle yayıldı. Bölgedeki ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın'daki programını iptal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Marmaris'e gittiği öğrenildi.

GÜNDEM 22.06.2022, 14:15 23.06.2022, 10:21 Hakan Öksüz
Programını erteleyen Kılıçdaroğlu, Marmaris'e hareket etti

Muğla'da dün gece saatlerinde çıkan orman yangınını söndürmek için ekipler seferber oldu. Marmaris ilçesindeki yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, bir taraftan da rüzgarla boğuşuyor. Sert esen rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. 

Bölgede yaşayan gönüllü vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Daha sonra yapılan açıklamada, vatandaşların çalışmalara katılımının, güvenlik gerekçesiyle yasaklandığı kaydedildi.

CHP lideri, programını erteledi

Gelen bilgilere göre programını erteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın felaketinin yaşandığı Marmaris'e hareketlendi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açılış törenini daha sonraki saatlere erteleyen CHP lideri, yangının son durumunu görmek için bölgeye gitme kararı aldı. Haber, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç tarafından duyuruldu.

Yangının çıkış sebebi bilinmiyor

Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi'nde dün gece saatlerinde başlayan yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının "sabotaj" veya "kamp" nedeniyle çıkmış olabileceğini, konunun araştırıldığını söyledi.

Rüzgarların da etkisiyle hızla yayılan yangına çok sayıda helikopter, iş makinesi ve arazözle müdahalede bulunuluyor.

Yorumlar (0)