Torrent’ten Galatasaraylı yöneticilere: "Şampiyon yapacaktım"

Galatasaray'ın sözleşmesini feshederek yollarını ayırdığı Domenec Torrent'in tazminatta diretmesinin nedeninin; kendisine haksızlık yapıldığını düşünmesi olduğu iddia edildi. 

SPOR 22.06.2022, 14:31 23.06.2022, 10:18
Torrent’ten Galatasaraylı yöneticilere: "Şampiyon yapacaktım"

Sarı-kırmızılı yönetim, 1 senelik sözleşmesi karşılığında 1,5 milyon euro alacağı olan Torrent’i, bir miktar para ile göndermeyi planlıyordu. Fakat fesih görüşmelerinde işi sürekli yokuşa sürerek sorun çıkaran İspanyol teknik direktörle anlaşma sağlanamayacağını fark eden yönetim, tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetti.

Gönderilmesine çok sinirlendi

İddiaya göre Domenec Torrent, Galatasaray’ı beklenenden çok sıkıntılı bir tabloyla karşı karşıya bıraktı...

Sportif direktör Pasquale Sensibile ile önceki gün 2 saatlik bir görüşmenin ardından yolları ayıran sarı-kırmızılı yönetim, 48 saatlik görüşmeden sonra ise Torrent’in sözleşmesini zor da olsa feshetti.

Sarı-kırmızılılar, takımın başına Okan Buruk’un getirildiğini resmi olarak açıklamak için daha fazla beklememek için tek taraflı olarak İspanyol hocanın sözleşmesini feshetmek zorunda kaldı.

11 Haziran'da başkan seçilen Dursun Özbek ve yönetiminden kimsenin kendisiyle iletişime geçmediğinden şikayetçi olan Torrent, 17 Haziran’da ülkesi İspanya’ya gitti. İspanya’da bulunduğu sürede fesih görüşmeleri için Galatasaraylı yöneticilerin, avukatını aradığını öğrenen Torrent, geçtiğimiz gün apar topar İstanbul’a geldi ve bu duruma çok sinirlendi. Torrent, bu sebeple sözleşme feshi konusunda işi sürekli yokuşa sürerek yöneticileri zor durumda bıraktı.

Bu sezon Torrent, farklı bir kulüple anlaşsa bile Galatasaray’dan para almaya devam edecek. Torrent ile beraber gelen 5 yardımcısı ve İspanyol scout ile de ayrıca yollar ayrıldı.

"Kalsaydım şampiyon yapacaktım"

7 kişilik teknik heyetin Galatasaray’a faturasının ise Sensibile ile beraber 2,9 milyon euro olacağı iddia edildi. Galatasaray’ın başında 20 maça çıkan Torrent, 7 galibiyet, 8 yenilgi ve 5 beraberlik aldı.

Torrent’in, söz konusu fesih görüşmelerinde 1,5 milyon euronun haricinde 2022-23 sezonu için sözleşmesine yazılmış olan Avrupa kupalarında başarı ve Süper Lig şampiyonluğu bonuslarının da ödenmesini talep ettiği iddia edildi. 59 yaşındaki hocanın ayrıca yöneticilere, “Kalsaydım, Galatasaray’ı şampiyon yapacaktım. Bu fesih kararı ile bonuslarım da alınmış oluyor. Şampiyonluk primi dahil olmak üzere sözleşmemdeki bütün haklarımın ödenmesini talep ediyorum.” dediği öne sürüldü.

Yorumlar (0)