Marmaris yangını ile ilgili Altun’dan açıklama: Hukuki süreç başlatılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Marmaris yangını ile ilgili sosyal medya platformlarında yanlış ve asılsız haberler yayan kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını belirtti. 

GÜNDEM 22.06.2022, 09:47 23.06.2022, 10:06
Marmaris yangını ile ilgili Altun’dan açıklama: Hukuki süreç başlatılacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam çıkan orman yangını sonrası özellikle sosyal medya platformlarında sayısız iddia ortaya atıldı. Hızla yayılan söylentilerin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan yeni bir açıklama geldi. 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı harekete geçti

Yangının ortaya çıkış sebebi üzerine çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Altun, özellikle sosyal medya hesapları üzerinden konuyla ilgili asılsız bilgileri ve yanlış haberleri yayan kişiler hakkında girişimde bulunacaklarını duyurdu. Marmaris yangını ile ilgili yalnızca devlet birimlerinin açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Altun, sosyal medya platformlarda bilgi kirliliğine yol açanlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin gerekli araştırmalara başladığını vurguladı. 

“Hukuk çerçevesindeki tüm adımlar atılacaktır”

İnternet ortamında dezenformasyonun önüne geçebilmek için kararlı mücadelelerine devam edeceklerini belirten Altun, “Bölgedeki kahraman personellerimizin moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik her türlü asılsız bilgi ve yanlış haberler ile ilgili hukuk çerçevesindeki tüm adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)