PKK’ya peş peşe ağır darbe: Sözde sorumlu ile 12 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığı yapan 12 PKK/YPG’li terörist MİT tarafından etkisiz hale getirildi. MİT, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ'nin sözde Sincar asayiş sorumlusu Halid Reşo Kasım'ı, Sincar’da gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 22.09.2023, 10:44 22.09.2023, 11:01
PKK’ya peş peşe ağır darbe: Sözde sorumlu ile 12 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından operasyona ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

Tek hedefleri bulundukları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettiği karşılığı veriyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapmaya hazırlanan 12 PKK/YPG’li teröristi başarılı operasyonlar ile etkisiz hale getirdi.

MİT'ten nokta operasyon

MİT, PKK/KCK-YBŞ sözde Sincar asayis sorumlusu olan Dindar Avesta kod adlı Halid Reşo KASIM’ı Irak’ın Sincar şehrinde gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirdi. Dindar Avesta kod adlı Halid Reşo KASIM, PKK/KCK örgütünün Sincar yapılanması olan Şengal Savunma Birlikleri’nde (YBŞ) Asayiş sorumluluğu yapıyordu.

MİT, adım adım takipteydi

Sincar bölgesine sızdırdığı saha ajanları aracılığıyla Dindar Avesta kod adlı terörist Halid Reşo KASIM’ın uzun süren çalışmalar sonunda bulunduğu noktayı tespit eden MİT görevlileri, terörist hakkında detaylı bilgi topladı. Bir dönem, örgüt bünyesinde eğitim faaliyetlerini organize eden ve örgüte adam kazandırmaya çalışan Dindar Avesta kod adlı terörist Halid Reşo KASIM’ın ayrıca, MİT’in bölgede yürüttüğü faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar yürüttüğü istihbaratı alındı.

MİT, doğru zamanda düğmeye bastı

Dindar Avesta kod adlı terörist Halid Reşo KASIM’ın yerinin MİT tarafından tespit edilmesi üzerine operasyon için en doğru zamanda düğmeye basıldı. MİT tarafından yürütülen operasyon sonucunda Dindar Avesta kod adlı Halid Reşo KASIM, korumaları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Dindar Avesta kod adlı terörist Halid Reşo KASIM Kimdir?

Dindar Avesta kod adını kullanan terörist Halid Reşo KASIM, 2014 yılında PKK’ya katıldı. Örgüte katılım sağladığından beri Irak/Sincar bölgesinde faaliyetlerine devam etti. PKK/Özel Kuvvet mensupları tarafından Sincar bölgesinde eğitimler vermesinin yanında aynı dönem zarfında örgüte üye kazandırma faaliyetleri ile ilgilenen birimin sorumluluğunu da yaptı. Dindar Avesta kod adlı terörist Halid Reşo KASIM, son olarak PKK/KCK-YBŞ’nin Sincar Genel Asayiş sorumlusu olarak faaliyetlerine devam etti ve PKK taraftarı olmayan Sincar’da birçok sivili sorgulayarak infaz etti.

Yorumlar (0)