PKK'nın beli kırıldı: 2.4 tondan sonra 1.4 ton daha!

Diyarbakır'da dün 2 ton 379 kilogram esrar ele geçiren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı timleri, bugün de Bingöl İl Jandarma Komutanlığı timleriyle ortak düzenledikleri operasyonda yine Diyarbakır'da 1 ton 351 kilogram esrar ele geçirildi. Son iki günde ele geçirilen esrar miktarı 3 ton 730 kilograma ulaştı.

GÜNDEM 23.01.2020, 12:50
PKK'nın beli kırıldı: 2.4 tondan sonra 1.4 ton daha!

Diyarbakır ve Bingöl jandarma ekipleri tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonda 1 ton 351 kilogram esrar ele geçirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yasa dışı kenevir ekiminden elde edilen yüklü miktarda toz esrarın arazide toprak altına gömülerek gizlendiği bilgisine ulaştı.

Ulaşılan bilgi üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurlarıyla müşterek Lice ilçesi kırsal Yalaza Mahallesi'ne operasyon gerçekleştirildi.

Narkotik dedektör köpekler "Vana" ve "Öğle"nin katıldığı operasyonda, 3 noktada toprağa gömülü 31 çuval ve 8 bidon içerisinde 1 ton 351 kilogram toz esrar maddesi bulundu.

2 ton 379 kilogram esrar bulunmuştu

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ve Hani ilçelerinde dağlık ve kırsal alanda, 20 Ocak'da başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Polat Özbek ve Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dolat operasyonlarında narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında arazide çalılar ve kayalıklar arasına gizlenmiş ve üzerileri kuru ot veya branda ile kapatılmış çuval, poşet ve jelikan bidon içerisinde 2 ton 379 kilogram esrar bulunmuştu.

Yorumlar (0)