Soylu: Dağda 500 adamları ya var ya yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Dağlarda 500 adamları ya var ya yok. Ne yiyecek bulabiliyorlar ne eleman. Diyarbakırlı anne ve babalar da gırtlaklarına yapışmış durumda. Gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız.

GÜNDEM 12.01.2020, 14:01 12.01.2020, 16:24
Soylu: Dağda 500 adamları ya var ya yok!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dağlarda 500 adamları (PKK'lı terörist) ya var ya yok. Ne yiyecek bulabiliyorlar ne eleman. Diyarbakırlı anne ve babalar da gırtlaklarına yapışmış durumda. Gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nin açılış töreninde konuştu. Soylu, tesisin hem Kastamonu'ya hem de turizme önemli katkılar vereceğini belirtti.

“Terörü bitiriyoruz”

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini aktaran Bakan Soylu, "Terör var ama bitiriyoruz. İki gün önce Mardin'de 'Kapan 1' operasyonunu başlattık. Bugün de Hatay Amanoslar'da 'Kapan 2' operasyonunu başlattık. Kar, yağmur, çamur, boran ve havanın eksi olması hiçbir önem arz etmiyor." sözlerini kaydetti.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güvenlik güçlerimizin, kahramanlarımızın bir yemini var. Bu milletin başına 40 yıldır musallat olan bu PKK'yı tarihin derinliklerine gömecekler. Dağlarda 500 adamları ya var ya yok. Ne eleman bulabiliyorlar ne yiyecek bulabiliyorlar. Jandarma, polis, askerlerimiz tepelerinde. Diyarbakırlı anne ve babalar da gırtlaklarına yapışmış durumda. Burada söylüyoruz, gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız."

"Güçlüyüz"

Sınır ötesinde de önemli operasyonlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Soylu, "Sınırımızın ötesindeki karışıklığa rağmen Allah'a şükür, güçlüyüz diyoruz. Gerçekten de öyleyiz. Üç büyük operasyon yaptık. Akdeniz'de Libya mutabakatını yaptık. Türkiye'nin tüm hakları ve güvenliğini temin ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Uyuşturucuyla mücadele hakkında da açıklama yapan Soylu, "torbacısının, baronunun, getireninin ve taşıyanının" denizde ve karada tepesine çöktüklerini sözlerine ekledi.

Bakan Soylu uyuşturucuyla mücadele konusuyla ilgili olarak, 63 bin 231 kişinin uyuşturucu suçlarından hapishanelerde tutuklu ve hükümlü olduğu bilgisini paylaştı.

“Daha az can kaybı yaşandı”
 
Trafikle ilgili yürütülen çalışmalara da değinen Soylu, şu sözleri kaydetti:

"Aldığımız tedbir ve milletimizin dikkati ile 2019 yılında 2018'e göre bin 250 kişi daha az can kaybı yaşandı. Bunlar önemli rakamlar. Bir önceki yıl 750 az can kaybı olmuş, 2019 yılında bin 250 az can kaybı. Avrupa'da yılda yüz binde 5'tir trafik kazalarında ölüm. Bizde 100 binde 21. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ve yolarımızın standartlarının yükselmesi, havaalanlarımızın artmasıyla 100 binde 21'den 100 binde 6,5'a geldik. İnşallah önümüzdeki yıllar içinde Avrupa seviyesini birlikte yakalayacağız. Geçen yıl 12,5 milyon insanı trafikte eğittik. Türkiye'de en fazla kaza yapan 3 bine yakın şoförü eğittik. Hızlı bir mücadele ortaya koyuyoruz."

Yorumlar (1)
M. Atak 4 yıl önce
Elhamdülillah. Allah tüm çalışanlardan razı olsun. İnsanca yaşanan bir dünya için hep birlikte el ele.