Otomobilini kontrol ederken İETT otobüsüne çarpıp beyin kanaması geçirdi

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, arızalanan aracını kontrol etmek isterken yoldan geçen İETT otobüsüne çarpan Mehmet Denkçi, beyin kanaması geçirdi.

GÜNDEM 18.01.2022, 17:15 19.01.2022, 15:30
Otomobilini kontrol ederken İETT otobüsüne çarpıp beyin kanaması geçirdi

Olay, 13 Ocak günü Istanbul’un Maltepe ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, otomobili ile Atatürk Caddesinde seyir halindeki 60 yaşındaki Mehmet Denkçi, aracının arıza yapması sonrası yol kenarında durdu. Aracının arızasını kontrol için eğilen Denkçi ayağa kalktığı esnada dengesini kaybederek yoldan geçmekte olan İETT otobüsüne çarptı. 

Seyir halindeki otobüse çarpıp beyin kanaması geçirdi

Seyir halinde olan otobüse çarpan Denkçi, bu çarpmanın etkisiyle savrularak yere düştü. Yere düşen Mehmet Denkçi’nin, olayın yaşandığı bölgede beyin kanaması geçirdiği ve yerde kaldığı belirtildi. Çevredekilerin olayı bildirmesinin ardından olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Denkçi’ye olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak ardından hastaneye sevk etti. Beyin kanaması geçiren Denkçi’nin, dizinde kırıklar tespit edildi. Olayla ilgili otobüs şoförünün gözaltına alındığı kaydedildi. 


Otobüs devam etti yolcuların uyarısıyla durdu 

Öte yandan, Mehmet Denkçi’nin çarptığı kazadaki İETT otobüsünün, kazayı fark etmeden yoluna devam ettiği iddia edildi. Otobüsün içerisindeki yolcuların uyarmasının ardından şoför durdu. Yolcuların hemen yardım ettiği yaralı, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye götürüldü. 

“Yoğun bakımda 2 gün kaldı, İETT’den kimse aramadı” 

Kazada yaralanan Denkçi’nin oğlu Ersin Denkçi, “İETT’den kimse aramadı, sormadı. Yalnızca şoför arkadaş gözaltına alındığı gün, biri karakoldan aradı ve babamın şikayetçi olmaması gibi telkinlerde bulundu. Ben de bunun yanlış olduğunu, şu anda konuşulmasının dahi yanlış olduğunu ilettim. Allah kısmet ederse yarın ameliyat olacak. Ama yaş ve bacağındaki kırık sebebiyle doktorların söylediğine göre bir yıl boyunca yürüyemeyebilir. Sakat bile kalabilirmiş. Düne kadar bekledim. Şikayetçi olmamak için şoför arar ya da buraya gelirler. Durumu nasıl oldu diye sorarlar. Fakat dün itibariyle kimse arayıp sormadığı için babam şikayetçi oldu. Bir avukat tuttuk. Hem İBB’ye hem sigorta şirketine hem de şoför arkadaşa dava açacağız.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)