Otobüs şarampole uçtu: 30 yaralı

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün şarampole uçması sonucu ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı.

GÜNDEM 19.08.2020, 08:47
Otobüs şarampole uçtu: 30 yaralı

Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesinde bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmuyor ancak 30 kişi yaralandı.

Alanya-Bursa seferini gerçekleştiren Ziya Karamürsel yönetimindeki 35 PK 367 plakalı yolcu otobüsü, Afyonkarahisar-Antalya kara yolunun 55. kilometresine geldiğinde şarampole yuvarlandı. Yolcu otobüsünün sürücünün kontrolünden çıktığı ve sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtuğu belirtildi.

Kaza mahalline çok sayıda 112 Acil Servis, 155 Polis, 156 Jandarma ve 110 İtfaiye ekibi yönlendirildi.

Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre yolcu otobüsündeki 30 kişi yaralandı. Otobüs içerisinde sıkışan bazı yaralılar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak otobüsten dışarı çıkarıldı.

Yaralıların acil servis ekiplerine verilmesi ile ambulanslar yaralıları Sandıklı, Sinanpaşa ve Afyonkarahisar devlet hastanelerine götürdü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazada yaralanan yolculardan Barış Kaloğlu, bir anda güçlü bir sarsıntı ile uyandıklarını, öncesini hatırlamadığını belirtti.

"Kaza, otobüsteki yolcuların neredeyse tamamı uyurken yaşandı. Uyumayan belki birkaç kişi vardı" diyen Barış Kaloğlu, otobüsün sağa sola savrulduğunu, devrilecek korkusu ile bir yerlere tutunduklarını, sarsıntı sırasında herkesin yere düştüğünü anlattı.

Kendisinin de hemen önünde oturan bayanlara müdahale etmeye çalıştığını belirten Barış Kaloğlu, Alanya'dan Bursa'ya gittiklerini ve her şeyin bir anda olup bilttiğini ifade ederek, "Çok şükür can kaybı yok" dedi.

Yorumlar (0)