Ordu’da büyük Fetö operasyonu: 43 kişi gözaltında

Emniyet güçleri Ordu’da terör örgütü Fetö’ye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla tetkik ve fiziki takip gerçekleştirdikleri 43 kişiyi gözaltına aldı. Baskınlarda ele geçirilen yüksek miktarda nakit TL ve döviz, altın, ruhsatsız silah ve birçok materyale de el konularak işlem yapıldı

GÜNDEM 27.09.2021, 11:18
Ordu’da büyük Fetö operasyonu: 43 kişi gözaltında

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı.

Başsavcılık yaptığı yazılı açıklamada, örgütün kentte yapmaya çalıştığı yeni yapılanmaya yönelik bir soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Yapılan soruşturmada, 6 ay boyunca teknik araçlarla fiziki takip yapıldığı, şüphelilerin dinlenerek tespit edilen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi belirtildi.

Toplanan himmet paralarına da el konuldu

Açıklamada ayrıca şunlar da belirtildi:

Tespit edilen şüphelilere 23 Eylül 2021 tarihinde gözaltı, arama ve el koyma tedbirleri uygulandı. 43 kişi gözaltına alındı. Yeni olarak adlandırılan yapılanmada kendini mütevelli heyeti üyesi ilan eden 10 kişi, Gülyalı ilçesinde bir restoranda toplantı halindeyken himmet adı verilen bağış paralarıyla birlikte suçüstü yakalandı.

Daha sonra gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ettiği yerlerde ve iş yerlerindeki aramalarda 370 bin TL., 17 bin 150 euro, 100 bin 665 dolar, 1,5 kg. altın, ruhsatsız silah, 11 adet mermi ve yine şüphelilere ait olduğu belirtilen doküman ve materyallere el konuldu.

Bir kamu görevlisi ile eşi de gözaltında

Basına yapılan açıklamada gözaltına alınan şüphelilerin arasındaki 16 kişinin KHK ile ihraç edilmiş olan kamu görevlileri olduğuna dikkat çekildi. Örgütün mütevelli, eğitim ve kadın yapılanmasının çökertilerek FETÖ’nün halen aktif olduğu vurgusuna yer verildi. 

En ufak detayın bile değerlendirildiği belirtilen soruşturma yapılan aramada ele geçirilen paranın cezaevlerinde bulunan örgüt üyelerinin aileleri için kullanıldığı anlaşıldı. ‘Süt dağıtımı’ adı altında yardımların ulaştırıldığının belirlendiği açıklamada, ayrıca birçok evin kiralanarak örgüt üyelerinin çocuklarına eğitimler verildiği ve yurtdışındaki örgüt üyeleriyle görüntülü görüşmeler yapıldığı anlaşıldı. Soruşturmada, daha önce tutuklanarak ihraç edilen, ardından görevine iade edilen ve halen çalışmakta olan bir kamu görevlisi ile eşinin de gözaltına alındığı söylendi.

Yorumlar (0)