Ömer Çelik: Çiftçilerimiz Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı verecektir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çiftçileri hedef alan sözlerine, "Çiftçilerimiz gereken cevabı verecektir." sözleri ile tepki gösterdi.

GÜNDEM 22.12.2020, 18:10 22.12.2020, 20:37
Ömer Çelik: Çiftçilerimiz Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı verecektir

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının sonrasında açıklamalarda bulunmak üzere basın mensuplarının karşısına geçti.

Gündeme dair birçok hususta değerlendirmelerde bulunan Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında çiftçilere yönelik olarak söylediği, "Tüm çiftçilere buradan sesleniyorum; ilk seçimde siz hâlâ AK Parti'ye oy verirseniz, benim de iki elim sizlerin yakasında olacak." söylemine tepki gösterdi.

"Gerekli cevabı verecekler"

CHP liderinin tehdit ettiği çiftçilerin bunun hesabını soracağını kaydeden Çelik, "Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun tehdit sırası çiftçi vatandaşlarımıza gelmiş. 

Partimize oy veren çiftçileri tehdit ediyor. Daha öncesinde öğretmenleri ve işçileri de tehdit etmişti. Normal koşullar altında bunları şaşkınlıkla karşılamak gerekiyor. Fakat artık bunları tuhaf karşılamıyoruz. 

Politikalar eleştirilebilir, bu bir demokratik haktır. Husumet ile eleştiri arasına doğru çizgiler çekilirse, elbette ki eleştiri demokrasinin bir unsurudur. Bu bizim için de olumlu neticeler doğurabilir. Fakat çıkıp da belirli bir kesime 'Siz neden AK Parti'ye oy veriyorsunuz?' demek, tamamen bir tehdit yaklaşımıdır. Kuşkusuz çiftçilerimiz, işçilerimiz, öğretmenlerimiz gerekli olan cevabı verecektir." ifadelerini kullandı.

Çıplak arama iddiaları soruldu

"İşkenceye sıfır toleransla yaklaşıyoruz. İnsan şerefini yok sayan her türlü uygulamaya karşı çok önemli mücadeleler verdik.

Bu tarz şeyleri dile getiren kişilerin her gün adliye görevlilerini, güvenlik ekiplerini zan altında bırakmayı hedefleyen, onlara iftirada bulunan yeni bir söylemi oluyor. Söz konusu kişilerin sayısı 3-5 kişiyi de geçmiyor. Cezaevleri ve diğer kurumlardaki arama süreçleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi kararlarına göre gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, her gün denetliyoruz. Bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çıkmış, 'Bu evvelden de vardı, günümüzde de vardır.' diyebiliyor. İnsan az da olsa sorumlu davranış sergiler. Adliye ve güvenlik güçlerini zan altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yok.

Sonuçta Uşak'taki güvenlik görevlimiz ile ilgili suç duyurusu yaptınız. Söz edilen biçimde sistematik uygulama gerçekleştiriliyormuş. Görüntüler yayınlıyorlar. Hepsinin yalan olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

İşkenceye karşı sıfır tolerans görüşünde hiçbir zaman tolerans olamaz. Elbette ki üzeri aranacak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamadır. Siyasi isimlerin çok daha dikkatli bir dil kullanması gerekiyor."



Yorumlar (0)