Oğuz Murat Acı için onlarca araçlık konvoy: “Geri dönün, teslim olun”

İstanbul’da bugün yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C’nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Oğuz Murat Acı için eylem vardı. Eyüpsultan’da toplanan onlarca off-road aracı, Adalet Konvoyu oluşturarak, suçlunun adalete teslim olması için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 10.03.2024, 18:27 Buse Önder
Oğuz Murat Acı için onlarca araçlık konvoy: “Geri dönün, teslim olun”

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı için Adalet Konvoyu düzenlendi. Olayın ardından yurt dışına kaçırılan T.C'nin yaşadığı evin önünden geçen konvoy, kazanın yaşandığı yere Acı'nın anısına çiçekler bıraktı. Acı’nın annesi Pervin Acı, çağrıda bulunarak T.C'nin teslim olmasını istedi.

Anne Pervin Acı, “O da alsaydı yavrusunu bizim konvoyumuza karışsaydı, hiç kimse bir şey demezdi. Ben hala mezarına gidemedim. Gelirlerse gideceğim oğluma müjdeleyeceğim” dedi.

Mezarına çiçekler bırakıldı

Eyüpsultan'da toplanan ve onlarca off-road aracından oluşan konvoy, T.C'nin yaşadığı eve doğru hareket etti. Saat 11.00'de başlayan konvoy, korna ve siren sesleriyle T.C'nin evinin önünden geçti. Kazanın gerçekleştiği Davutpaşa Caddesi'ne varan grup, burada çiçek bırakarak Oğuz Murat Acı'nın yaşamını yitirdiği yere saygı gösterdi.

Gruptakiler daha sonra Acı'nın defnedildiği Gümüşdere Mezarlığı'na giderek mezarına çiçek dikti ve en sevdiği krakerleri bıraktı. Mezarlık ziyaretine Acı'nın annesi Pervin Acı, babası Özer Acı ve eşi Şükrüye Acı da katıldı.

‘Annesi duygu sömürüsü yapıyor’

Oğuz Murat Acı'nın yakını Burak Yıldırım, "Çok sevilen bir abimizdi. İsteğimiz gelip teslim olmaları. Hiçbir kötü düşüncemiz yok. Gelsinler adalete teslim olsunlar. Lütfen geri gelin" ifadelerini kullandı.

Acı'nın arkadaşı Selahattin Çobanoğlu ise, yaşanan olayın taksirle ölüme sebebiyet, cinayet, gasp, delil karartma gibi suçları içerdiğini belirterek, adalet istediklerini vurguladı. Çobanoğlu, özellikle Acı'nın annesi Eylem Tok'un duygu sömürüsü yaparak empati beklediğini iddia etti.

‘Gelirlerse gideceğim oğluma müjdeleyeceğim’

Pervin Acı çağrıda bulunarak, "O da alsaydı yavrusunu bizim konvoyumuza karışsaydı, hiç kimse bir şey demezdi. Yavrusunu alsın, buyursun gelsin. Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim olsun. Ben hala mezarına gidemedim. Gelirlerse gideceğim oğluma müjdeleyeceğim; ‘yavrucuğum sana vuran geldi, teslim oldu’ diye" şeklinde konuştu.

Olayın ardından kaçan T.C ve annesi Eylem Tok hakkında ise adaletin sağlanması için Off-Road camiası ve Acı'nın yakınları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hâkim ve savcılarından yardım talep etti. Grup, suçluların hak ettikleri cezayı alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)