Oğan: Aşağı yukarı bir fikir birliğine vardık

Bir televizyon programına katılan Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Hangi ittifaka destek vereceksiniz?" sorusunu cevapladı. Türkiye'de 2-3 yıl içinde yeni bir seçi olacağını düşündüklerini kaydeden Oğan, "Kararımız 1-2 gün içinde netleşecek. Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete sahip olması gerek." dedi.

GÜNDEM 17.05.2023, 08:53 17.05.2023, 17:25 Hakan Öksüz
Oğan: Aşağı yukarı bir fikir birliğine vardık

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde yüzde 5.17 oy alan ve seçimin ikinci tura kalmasındaki en büyük faktör olduğu düşünülen Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" adlı programda soruları yanıtladı. 

Oğan'ın destek şartları

Hangi ittifaka destek vereceklerinin 1-2 gün içinde netleşeceğini kaydeden Sinan Oğan, destek şartlarından bahsetti. PKK, Hizbullah ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelenin kesintisiz sürmesi gerektiğini kaydeden Oğan, bir takvim çerçevesinde sığınmacıların ülkeden gönderilmesi gerektiğini bildirdi. Oğan, "Kurulacak hükümetlerde HDP'ye de HÜDA PAR'a da görev verilmesin. Anayasanın ilk 4 maddesi ile 66. maddeye dokunulmasın." dedi.

"Artık HDP ile HÜDA PAR'ın ittifaklara şantaj yapabileceği bir ortam yok"

HDP ile HÜDA PAR'ın Türk siyasetinde kilit rol oynama inancını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ve bunu başardıklarını belirten Oğan, "Şu an kilit pozisyonda olan Türk milliyetçileridir. Bu iki partinin, Millet İttifakı'na ve Cumhur İttifakı'na şantaj yapamayacağı bir ortam arzuluyorduk zaten. Şimdi Türk milliyetçilerinin güçlü pozisyonu konuşulur oldu." ifadelerini kullandı.

"2-3 yıl içinde yeni bir seçim olacak"

Hangi ittifaka destek vereceği sorusunu cevaplayan Sinan Oğan, "Tabanımızın eğilimlerini dikkate alacağız. İstişarelerimizde aşağı yukarı bir fikir birliği mevcut. Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete sahip olması gerekiyor.Sistemin dışında kalırsak güçlü bir hükümet oluşamayacaktır. 2-3 yıl içinde yeni bir seçim olacağını düşünüyoruz. Amacımız, yeni seçimde Türkiye'yi yönetmeye talip olmak. En doğru kararı vermek için istişarelere devam edeceğiz. Bu karar, Sinan Oğan'ın değil, tabanımızın kararı olacak. Kararımız, 1-2 gün içinde netleşecek." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)