CIA'den şaşırtan video: Ruslara casusluk teklifi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Rusya'da askeri personel, istihbarat görevlileri ve Rus yönetimi ile ekonomisi hakkında bilgi sahibi olan kişilere teşkilatla iletişime geçmeleri ve casusluk faaliyetlerine katılmaları çağrısında bulundu.

DÜNYA 17.05.2023, 09:20 17.05.2023, 17:30
CIA'den şaşırtan video: Ruslara casusluk teklifi

Rusya ve Ukrayna savaşı sürüyorken CIA, YouTube hesapları üstünden Rusça bir video paylaşarak Ruslara casusluk çağrısında bulundu.

“Fısıltılarla anlattığımız gerçeklik”

Söz konusu paylaşımda temsili Ruslar, anonim Tor ağı üzerinden CIA ile gizli bir şekilde iletişim kurmak için zorlu bir karar veriyor.

Görüntüde yer alan bir kişinin "Yalanlara kolay bir şekilde inanıyor olabiliriz. Fakat gerçekliğimizi çok iyi şekilde biliyoruz. Gördüğümüz ve içinde bulunduğumuz gerçekliği, fısıltılarla anlattığımız gerçekliği." diyor.

Anlatıcı kişi görüntünün son kısmında, “Bu benim Rusya'm. Her zaman da benim olacak. Biraz daha dayanacağım. Yakınlarım da sabredecek. Eylemlerinden ötürü itibar içerisinde yaşamımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullanıyor.

“Öğrenmek istiyoruz”

Görüntüye eklenen metinde içerisinde, “CIA, Rusya hakkında gerçeği bilmek istiyor ve bu konuda bilgi sahibi olan güvenilir insanları arıyor. Onlar, elinizdeki bilgilerin tahmin ettiğinizden daha değerli olabileceği düşüncesindeler” denildi.

CIA’nın bağlantı kurma düşüncesinde olan insanlara saygı duyduğu ve değerli gördüğünü ifade ettiği metinde, “Subay mısınız? Yüksek teknoloji, bilim, diplomatik ve istihbarat alanında mı görev yapan kişilerle bağlatınız mı var? Rusya Federasyonu'nun üst düzey yönetimi veya ekonomisi hakkında herhangi bir bilginiz mi var? CIA ile bağlantı kurun. Sizin çevrenizdeki insanlar gerçekleri öğrenmek istemeyebilir, fakat bazıları duymak istiyor.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)