Sinan Oğan'dan "İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna cevap

Seçimlerde tahmin ettikleri hedeflere ulaştıklarına dikkat çeken Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "İkinci turda kime destek vereceksiniz?" sorusuna cevap verdi.

GÜNDEM 15.05.2023, 15:13
Sinan Oğan'dan "İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna cevap

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dün gerçekleştirilen seçimlere dair değerlendirme yaptı. Yurt dışı oyların seçiminin devam ettiğine değinen Oğan, ilk andan bu yana seçimlerin ikinci tura kalacağını dile getirdiklerine değindi.

“Seçimin belirleyeni olacağız”

Seçimlerde yüzde 11-12 kadar bir oy alacaklarını tahmin ettiklerini aktaran Oğan, "Aslında beklediğimiz oyu aldığımızı da düşünüyoruz. Bazı sandıklarda yüzde 2'lik bir erozyon meydana geldi. Muharrem İnce'nin açıklamasından sonra belirli bir kitle bize kaydı. Seçim günü bazı söylentiler ortaya atıldı. 'Sinan Oğan çekildi' dendi. Ama biz her şeye rağmen asla geri durmadık” dedi.

Türk milliyetçilerinin seçimi belirleyeceğini yeniden dile getiren Oğan, "' HÜDA PAR ve HDP bu seçimde kilit rol oynayamayacak' demiştik. 'Seçimin belirleyeni biz olacağız' demiştik. Düşündüğümüz şekilde oldu. Türkiye'nin bundan sonrasında bir siyasi krize, çalkantıya sokulmaması adına sorumluluğu üstleneceğiz.” diye konuştu.

"İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?"

"İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?" sorusunu cevap veren Oğan, şu ifadelerde bulundu: "İstişare sağlayacağız. Bugün hem beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı hem de Ata İttifakı'nın bileşenlerini görüşmeye çağırdım. Bugün bir görüşme sağlayacağız. Bu istişarelerimiz sürecek ve en kısa süre içerisinde sonucu açıklayacağız. Bu karar, Sinan Oğan'ın olmayacak, ortak aklın bir neticesi olacak."

Yorumlar (0)