Nebati'den "Yeni Evim Kampanyası" uyarısı: Ağır yaptırımı olur

Orta gelirli vatandaşlar için başlatılan "Yeni Evim Kampanyası" ile ilgili detaylar belli oldu. Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merak edilen soruları yanıtladı. İşte detaylar...

GÜNDEM 04.01.2023, 12:42 Hakan Öksüz
Nebati'den "Yeni Evim Kampanyası" uyarısı: Ağır yaptırımı olur

Orta gelirliyi ilgilendiren konut kampanyasının detayları netleşti. Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin lansmanında kürsüye çıkarak gazetecilerin sorularına cevap verdi. Düzenlenen ortak basın toplantısında İstanbul'un 1. bölge olarak belirlendiği kaydedildi. 2. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Muğla ve Antalya olurken diğer illerin 3. bölge olarak tanımlandığı ifade edildi. 

Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati, projeyle ilgili merak edilen soruları cevapladı. Baan Nebati, "Orta gelir tanımı ne olacak?" sorusunu, "İki şeye dikkat etmek gerekiyor. Orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımız daha kolay konut sahibi olsun istiyoruz, yeni projeyle bu kolaylaşıyor. KGF paketimizi sunarak konut üretim arzında iyileştirmeye gidiyoruz." dedi.

"Sadece ihtiyacı olanlar faydalansın"

Bakan Nebati'ye "Yaptırımlarınız ne olacak?" sorusu da yöneltildi. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın içinde bulunduğu bir konsept oluşturduklarına vurgu yapan Nebati, "Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşların yararlanmasını istedik ama fırsatçıların olduğunu gördük. Hem satıcılara hem de vatandaşlara buradan seslenmek istiyorum. Kimin ihtiyacı varsa bu kampanyadan o faydalansın. Bankacılık Denetleme Kurumu, SPK ve Gelir İdaresi Başkanlığımız gerekli takipleri yapıyor. Yaptırımlar en ağır şekilde uygulanacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak"

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin ilk 3 yıllık yükünün devlet tarafından karşılanacağını kaydeden Bahan Nebati, "Kampanyadan kimlerin faydalanabileceği de belli. 1. bölgede yaşayanlardan yıllık geliri en fazla 80 bin lira olanlar projeden yararlanacak. 2. bölge için bu azami rakam 65 bin lira, 3. bölge için ise 45 bin lira olacak. Öte yandan alınan konutun ilk 5 yılda satılmaması gib bir şartımız var. 1. ve 2. bölgedeki evleri almak isteyen vatandaşlar, bu illerde en az 1 yıl ikamet etmeli. Kırsaldaki evler, bu kapsamın dışında değerlendiriliyor." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)