Konya'da sürücü "dur" ihtarına uymamanın cezasını ağır ödedi

Konya'da polisin "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücüye 31 bin 364 lira para para cezası verildi. Durdurulan aracın plakasının da başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Araç trafikten men edildi, sürücünün ehliyet belgesine 2 yıl 2 ay el konuldu.

YAŞAM 04.01.2023, 13:20 05.01.2023, 17:51 Hakan Öksüz
Konya'da sürücü "dur" ihtarına uymamanın cezasını ağır ödedi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "dur" ihtarına uymayan bir sürücüye ağır bir ceza verdi. Uygulama noktasından geçerken polisin "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. 

Sürücü belgesine 2 yıl 2 ay el konuldu

Yapılan alkol kontrolünde sürücünün 1.47 promil alkollü olduğu belirlendi. Aracın trafikten çekme belgesinin bulunduğu, plakanın da başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Z.G'nin sürücü belgesine 2 yıl 2 ay el konulduğu ve aracın trafikten men edildiği kaydedildi.

5 ayrı suçtan 31 bin 364 lira para para cezası!

Polisin "dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü, 31 bin 364 lira para cezasına çarptırıldı. Sürücünün; "sürücü belgesi bulundurmamak", "alkolü araç kullanmak", "dur ikazına uymamak", "başka bir araca tescilli plakayı takarak kullanmak" ve "çekme belgeli aracı kara yolunda kullanmak" suçlarından cezalandırıldığı belirtildi. 

Yorumlar (0)