Murat Kurum: Yeni Evim projesiyle ilk etapta 100 bin aile ev sahibi olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliler için yapılacak olan "Yeni Evim" projesine dair, "100 bin ailemizi ilk etapta ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

EKONOMİ 04.01.2023, 11:35 04.01.2023, 11:45
Murat Kurum: Yeni Evim projesiyle ilk etapta 100 bin aile ev sahibi olacak

Dar gelirli aileler için hayata geçirilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi sonrasında bir müjdeli haber de orta gelirliler için paylaşılmıştı.

Vatandaşların büyük bir merakla beklediği projenin detayları netleşti.

Yeni Finansman Konut Modeli ile beraber hayata geçirilecek "Yeni Evim" projesini açıklamak maksadıyla Bakan Nebati, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ortak bir basın toplantısı yaptı.

"Bitmiş ve belirli bir oranda tamamlanmış projelerden yararlanabilecek"

Konuya dair açıklamalar yapan Kurum şu ifadeleri kullandı:

"İlk etapta 100 bin ailemizi ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Bu finans modelinden yararlanmak isteyen firmalar kampanyamıza giriş yapacak. Konut alacak olanlar bankaların şubelerine başvuru gerçekleştirecekler. Vatandaşlarımız, ülkemizin her yerindeki bitmiş projelerden belirli bir oranda tamamlanan projelerden yararlanabilecek. Yeni arzları da artırmak durumundayız. Bankalar garantörlük sözleşmesi imzalamış projelerden de faydalanabilir.

Asgari peşinat tutarı yüzde 10 olarak belirlenirken, azami olarak 15 yıl vadeyle sağlanacak olan finansman da faiz ve kar payı oranı yüzde 0,69'dan başlayacak.

"16 Ocak tarihinde başlayacak"

Emlak Konut bünyesindeki bütün projeler kampanyanın içinde olacak. Küçük ve büyük ölçekli bütün konut projeleriyle mali ve teknik kriterleri karşıladıkları sürece kampanyaya dahil olacak. Yüklenici firmalar ise konut bedelinin yüzde 5'i kadar vatandaşa destek verecek. Kampanya 16 Ocak tarihi itibarıyla başlayacak. Kampanyada alınacak olan konutun aylık olarak taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40'lık kısmını aşmayacak. Bütün evlerimiz birinci el konutlar olacaklar, ikinci el konutlar ise kampanya içinde yer almayacak. Bu kampanyayla ekonomimize 600 milyar TL'lik bir katma değer oluşacak." dedi.

Yorumlar (0)