NATO ülkelerinden Türkiye açıklaması

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından paylaşılan bildiride teröre karşı ülkemiz ile dayanışma mesajına da yer verildi. NATO üyesi ülkeler, terörün tüm tezahürleri ve şekillerini kınayarak son terör saldırılarının ardından ülkemiz ile dayanışma içerisinde olduklarını bildirdi.

GÜNDEM 29.11.2022, 21:58 30.11.2022, 17:23
NATO ülkelerinden Türkiye açıklaması

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ilk gününün ardından yayımlanan bildiride, Rusya Federasyonu ile savaşan Ukrayna’ya verilen desteğe işaret edilmesinin yanı sıra PKK terör örgütünün eylemlerinin akabinde ülkemiz ile dayanışma mesajına da yer verildi. 

Bahse konu bildiride, NATO’nun geniş kapsamlı bir yaklaşımla bütün müttefiklerini bütün tehditlere karşı koruyacağının altı çizilerek, “Terörün tüm tezahürleri ve şekillerini kınıyor, son korkunç terör saldırılarının akabinde yaşamını yitirenlerin yasını tutan Türkiye ile dayanışma içerisinde duruyoruz.” denildi.

NATO’nun savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin devam edeceği belirtilen bildiride, NATO'nun kritik altyapılarına yönelik her çeşit tehdide de kararlılık ve birlik içerisinde karşılık verileceği ifade edildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Rusya Federasyonu ile savaşında Ukrayna’ya verilecek olan destekten asla geri adım atılmayacağına işaret edilen bildiride, savaşın sorumlusunun Rusya Federasyonu olduğunu tekrarladı.

Bildiride, “Rusya tarafından Ukrayna’daki sivillere yönelik zulüm, işkence, sürgün, çocuklar ve kadınlara karşı barbarca davranışlar dahil olmak üzere insan hakları ihlallerinin tümünü kınıyoruz.” denildi. Öte yandan, Ukrayna’nın hasar gören enerji altyapısının onarılması ve hava saldırılarına karşı korunması için yardımların devam edeceği bildirildi.

Bildiride İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin NATO’yu daha kuvvetli yapacağı da kaydedildi.

Yorumlar (0)