Çavuşoğlu Bükreş’te Finlandiya ve İsveç ile üçlü görüşme yaptı

Finlandiya ve İsveç ülkelerinin dışişleri bakanları ile üçlü görüşme sağlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Türkiye'nin isteklerini dile getirdi.

DÜNYA 29.11.2022, 17:35 29.11.2022, 17:39
Çavuşoğlu Bükreş’te Finlandiya ve İsveç ile üçlü görüşme yaptı

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için Romanya'nın başkenti Bükreş'e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada görüşmelerde bulundu. Çavuşoğlu, burada Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile üçlü görüşmede bulundu.

"Adımları değerlendirdik, isteklerimizi vurguladık"

NATO görüşmesi öncesinde yapılacak görüşmeye dair sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmede bulunan Çavuşoğlu, Türkiye'nin haziran döneminde Madrid'de gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nde imzalanan anlaşma muhtırası kapsamındaki beklentilerini karşı tarafa söylediklerini aktardı.

Toplantının sonrasında açıklama yapan Çavuşoğlu, "Türkiye-İsveç-Finlandiya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Üçlü Muhtıra kapsamında atılan adımları yeniden değerlendirdik ve isteklerimizi dile getirdik." ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İki İskandinav ülkesi, Rusya’dan gelecek bir tehlikeye karşı NATO'ya üye olmak için başvuruda bulunmuştu. Türkiye ise FETÖ ve PKK üyelerine destek olan ve ev sahipliği yapan bu iki ülkenin başvurularına karşı çıkmıştı.

Bu çerçevede Türkiye, üyeliğin onaylanması adına koşullarını karşı taraflara sunmuş ve sonucunda üçlü muhtıraya imza atılmıştı.

İki ülkenin taahhütlerini tamamıyla sağlaması beklenirken öte yandan görüşmeler ve işlemler devam ediyor.

Yorumlar (0)