MSB duyurdu: 3 gemi daha yola çıktı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu sabah saatlerinde tahıl yüklü 3 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığını duyurdu. 1 Ağustos'tan bu yana ne kadar tahıl taşıdığıyla ilgili bilgi de verildi. İşte detaylar...

GÜNDEM 29.08.2022, 09:27 29.08.2022, 16:54 Hakan Öksüz
MSB duyurdu: 3 gemi daha yola çıktı!

Ukrayna-Rusya savaşı, küresel ölçekte yaşanan tahıl krizini derinleştirdi. Savaştan dolayı Ukrayna'daki depolarda kalan tahıllar, dünya genelinde ürün fiyatlarının yükselmesinde rol oynadı. Bu krizi gidermek için 22 Temmuz'da İstanbul'da tahıl zirvesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in yanı sıra Ukrayna ve Rusya'dan gelen heyetlerin de katılımıyla yapılan zirveden anlaşma çıktı. 1 Ağustos'tan bu yana Ukrayna limanlarından ayrılan tahıl yüklü gemiler, İstanbul'da kontrol edildikten sonra hedef ülkelere doğru yola çıkıyor.

1 milyon 43 bin 286 tonluk tahıl sevkiyatı yapıldı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna'dan hareket eden tahıl yüklü gemilerle ilgili bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Bu sabah saatlerinde 3 geminin daha Ukrayna limanlarından ayrıldığını aktaran MSB, tahıl sevkiyatının sorunsuz şekilde sürdüğünü bildirdi. MSB tarafından aktarılan bilgilere göre 1 Ağustos'tan bu yana Ukrayna limanlarından kalkan gemiler, 1 milyon 43 bin 286 tonun üzerinde tahıl taşıdı. 

İngiltere, limanların güvenliğini sağlamak için dron gönderecek!

Savaş nedeniyle Ukrayna'nın Karadeniz açıklarına yerleştirilen mayınlar, güvenlik problemi oluşturuyor. İngiltere Savunma Bakanlığı, bölgedeki güvenlik sorununu çözmek için 6 su altı dronunu Ukrayna'ya göndereceğini bildirdi. 

Ukraynalı personellerin, dronların kullanımı konusunda eğitileceği kaydedildi. Rusya'nın, tahıl tedarikini tehlikeye atacak hamlelerine izin verilmeyeceğini belirten İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Ukraynalı personellere vereceğimiz eğitim, hem bölgenin güvenliği hem de tahıl sevkiyatı için hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)