MSB'den duygulandıran 10 Kasım paylaşımı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla bir video daha yayımladı.

GÜNDEM 07.11.2019, 09:42 07.11.2019, 09:46
MSB'den duygulandıran 10 Kasım paylaşımı!

Milli Savunma Bakanlığının (MSB), Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir video daha paylaşıldı.

Söz konusu paylaşıma, "Daima kalbimizdesin Mustafa Kemal Atatürk" notu düşüldü.

Videoda şu bilgiler aktarıldı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk ulusunun önderi, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir gezi dönüşünde Rasattepe'de soluklanırken, 'Ankara buradan ne güzel gözüküyor' sözlerini söylemiştir. Türk milletinin yüreğinde sonsuza kadar yaşamaya devam edecek eşsiz lider Atatürk'ün ebedi istirahatgahı için yer aranırken hilâl şeklindeki doğal oluşumların ortasındaki Rasattepe'ye karar verilir. Bugün üzerinde taşıdığı emanetin ağırlığı ile Anıttepe o hilalin yıldızı olmuş ve bağımsızlığımızın simgesi şanlı Türk bayrağımız ile birleşmiştir. Güneş ışınlarının altın rengi ile parlayan, gökyüzünün mavisiyle buluşan mozole binasına yaklaşık 15 bin kapasiteli tören meydanından 42 basamaklı merdivenle çıkılmaktadır. Sembolik lahit taşı Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özellikleri taşıyan mozole binasının girişinin tam karşısında büyük pencerenin yer aldığı nişin içinde bulunmaktadır. Osmaniye'den getirilen lahit taşı, 40 ton ağırlığında yekpare kırmızı mermerden oluşmaktadır. Remi törenler sırasında çelenek mozoleye sunulmakta ve saygı duruşu burada yapılmaktadır. Lahit taşının 7 metre altındaysa Atatürk'ün Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilen mezar odası bulunmaktadır."

Yorumlar (0)