MSB açıkladı: Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son bir hafta içinde 67 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece bir yıl içinde etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 10622’ye yükseldi. 2015 yılından bu yana ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 38 bin 405 oldu.

GÜNDEM 17.08.2023, 13:22 17.08.2023, 13:52
MSB açıkladı: Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi

Terör ile mücadele hız kesmeden aralıksız şekilde devam ediyor.

Kahraman Mehmetçik, yurdun dört bir köşesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonlar ile terör örgütü PKK'yı yok etmeye kararlı.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bakanlık binasında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Deniz Albay Zeki Aktürk, PKK, DEAŞ ve FETÖ örgütleri başta olmak üzere ülkemize yönelik her türlü tehlike ve tehditte karşı yürütülen operasyonların kararlılık ile devam edeceği mesajı verdi.

"Muhtelif cinste mühimmat ele geçirildi"

Albay Aktürk, operasyonlara ilişkin açıklamasına şu şekilde devam etti:

Başarı ile devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde son bir hafta da çok sayıda ve muhtelif cinste mühimmat ele geçirildi. (72 bin 40 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, bin 50 adet el bombası, 119 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 320 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı, bin 588 adet Doçka mühimmatı, 2 adet RPG-7 antipersonel mühimmatı, 154 adet RPG-7 sevk fişeği)

Terör örgütü üyeleri kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak. Kuvvetini bağrından çıktığı Türk milletinden alan kahraman ordumuz; terör ile mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar kararlılıkla devam edecek.

"3 bin 76 kişi hududu geçemeden engellendi"

Sınır güvenliğine ilişkin açıklama yapan Albay Aktürk, hudut hattında ek tedbirler alındığını anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz bir hafta içinde hudutlarımızdan yasa dışı yollar ile geçmeye çalışan 179 kişi yakalanmıştır. Yakalanan bu kişilerden 9’u FETÖ mensubu 13’ü ise terör örgütü üyesidir.

3 bin 76 kişi ise hududu geçemeden yakalanmıştır. Böylece yıl içerisinde hudutlardan yasa dışı yollar ile geçmeye çalışırken yakalanan kişi sayısı 4 bin 931’e yükselmiş, yakalanan kişilerden 245’i FETÖ mensubu, 369’u ise terör örgütü mensubu olarak kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Hududu geçemeden engellenen toplam kişi sayısı ise 138 bin 11 ulaşmıştır.

Suriyeli vatandaşların dönmesi için çalışmalar sürüyor

Suriye’de hayatın normalleşmesine ilişkin insani yardım ile altyapıyı destekleme faaliyetlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Albay Aktürk, Suriye’de istikrarın oluşturulması, Suriyeli vatandaşların emniyetli bir şekilde ülkelerine geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına ilişkin çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

"Bir yılda 777 terörist etkisiz hale getirildi"

Bölücü terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen taciz atışlarına misli ile karşılık verildiğini belirten Albay Aktürk, şunları söyledi:

Bu yılın başından itibaren terör örgütü tarafından harekat bölgelerimize 5’i son bir haftada olmak kaydıyla toplam 91 taciz ve saldırı düzenlenmiştir. Kahraman komandolarımızın saldırılara anında müdahalesiyle 33’ü son bir haftada olmak üzere toplam 777 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Kosova'da güvenliği sağlamak ile görevli KFOR komutanlığının NATO tarafından ekim ayı itibari ile Türkiye’ye devredileceğini ifade eden Albay Aktürk, sözlerine şöyle devam etti:

Kosova’da yaşanan olaylar sonrası 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza bağlı komando taburumuz ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir.

Temmuzda görevine başlayan komando taburumuzun, Eylül’ün ilk haftasına kadar görevini sürdürmesi planlanmaktadır. Öte yandan KFOR komutanlığı ekim ayı itibari ile bir yıllığına ülkemiz tarafından devralınacaktır.

Albay Aktürk sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Modern Denizaltı Torpidosu Tedariki (AKYA) Dönem-2 Projesi kapsamında 8 Ağustos’ta icra edilen “AKYA Eğitim Torpidosu Atışı”nda, hedef platform olarak kullanılan suüstü unsurunun altında farklı sürat ve derinliklerde yapılan geçişler başarıyla gerçekleştirilmiştir.

"18 orman yangınının söndürme çalışmalarına katıldık"

TSK’nın orman yangınları ile mücadele konusuna verdiği desteğe dikkat çeken Albay Aktürk, ‘‘Türk Silahlı Kuvvetlerimizce oluşturulan Rezerv Güç ile ormanlarda meydana gelen yangın söndürme çalışmalarına sağlanan destek aralıksız şekilde sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, Silahlı Kuvvetlerimize ait uygun teçhizata sahip helikopter ve uçaklarla farklı bölgelerde meydan gelen 18 orman yangınının söndürülmesine de katkı sağlanmıştır.

Uçak ve helikopterlerimiz tarafından şimdiye dek 878 sorti gerçekleştirilerek yangınlara müdahale edilmiştir.

Yorumlar (0)