MİT’ten nefes kesen operasyon: PKK'nın kurye sorumlusu Kadri Encu öldürüldü

MİT düzenlediği nefes kesen operasyonla terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu "Doğan" kod adlı Kadri Encu’yu etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 27.08.2023, 10:47 Şeyda Gül
MİT’ten nefes kesen operasyon: PKK'nın kurye sorumlusu Kadri Encu öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı, Doğan kod adlı terörist Kadri Encu’yu ilk defa Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldığı dönemde takibe aldı. Yeni bir görev için bulunduğu bölgeden ayrılan Encu’nun peşini bırakmayan MİT’in sahadaki ajanları, Kadri Encu’nun attığı adımları uzun soluklu bir çalışmayla izlemeye sürdürdü. Teröristin son olarak Irak Gare’ye geçtiğini belirleyen MİT’in saha ajanları, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu olarak faaliyet gösteren Encu’nun her adımını saniye saniye izlemeye başladı. MİT ajanları, son olarak terörist Kadri Encu’nun Irak ve Suriye arasındaki terörist geçişleri ile silah-mühimmatların aktarılmasında rol aldığını tespit etti.

Toplantı halindeyken etkisiz hale getirildiler

MİT’in yerdeki unsurları Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların, Zap, Gare, Haftanin ve Metina arasındaki geçişlerinin de Kadri Encu tarafından sağlandığını belirledi. Çalışmalar sonucunda operasyon için hazırlıklara başlayan MİT, Encu’yu adım adım takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. Hassas bir takiple Gare’de yeni bir eylem grubunun toplandığını belirleyen MİT’in yerdeki ajanları, Encu’nun eylem grubuyla toplantı yapacağı bilgisini edindi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan MİT, nefes kesen takip sonrası terörist diğer örgüt mensuplarıyla birlikte toplantı halindeyken etkisiz hale getirildi.

Terörist Kadri Encu hakkında

Terör örgütünün kırsal kadrolarına 2006 yılında katılan terörist Kadri Encu, Irak Zap bölgesine geçti. Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler alan terörist Kadri Encu, daha sonra Irak'ın Haftanin bölgesine geçerek örgütün kurye çalışmalarında tecrübe edindi. 2015 - 2017 yılları arasında PKK/KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi "Abbas" kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yapan terörist Kadri Encu, Ocak 2018 yılında ise sözde Irak-Suriye aktarım sorumlusu olarak Irak Gare alanına geçti.

Kurye sorumluluğu dışında örgütün sözde dış ilişkiler biriminin çalışmalarında da yer alan terörist Encu, örgüt mensuplarının Irak içerisinde ve Irak-Suriye arasındaki aktarımlarını organize etti.

Yorumlar (0)