‘Milletimiz 83 milyonun sahipleneceği bir anayasayı hak ediyor’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “83 milyonun sahipleneceği bir anayasayı milletimiz hak etmektedir” dedi.

GÜNDEM 11.03.2021, 12:55 12.03.2021, 09:14
‘Milletimiz 83 milyonun sahipleneceği bir anayasayı hak ediyor’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Özgürlük ve hukuk gibi kavramlara yönelik açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkan İnsan Hakları Eylem Planı’nın tüm amacı daha güçlü bir demokrasi daha adil bir yargı sistemi ve özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye inancı amacını gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.

‘Amacımızı ekonomi çarklarının dönmesi’

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Vatandaşımızın işini kolaylaştırıyorsa hukuk, hukuk var demektir” açıklamasında da bulundu.

Çalışmalarının ana temasının ekonominin çarklarını daha döndürmek olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  “Tüm amacımız ekonominin çarkları daha iyi dönsün, vatandaşlarımızın refah düzeyi artsın, hukuk kolaylaştırıcı olsun” diye konuştu.

Materyaller yabancı dillere çevrilecek

Abdülhamit Gül Türk Hukuk Sistemi’nin anlatan tüm yazılı ve görsel materyallerin de yabancı dillere çevirerek, uluslararası yatırımcıların erişimine sunacaklarını söyledi.

Öte yandan Bakan Gül, “Vergi suçunu her yıl için ayrı ayrı işlenmiş bir suç olarak kabul edilmesi bu anlamda ayrı bir mağduriyet söz konusu oluyordu. Bunu da her yıl için tek suç olarak kabul edilecek bir düzenlemeyi yapmış olacağız” dedi.
 

Yorumlar (0)