Metroda dehşet saçmıştı, kendini böyle savundu

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda, geçtiğimiz aylarda 2 kadın yolcuya bıçak çekip hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla dava açılan tutuklu Emrah Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

GÜNDEM 15.04.2022, 15:51 15.04.2022, 16:18
Metroda dehşet saçmıştı, kendini böyle savundu

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu olarak yargılanan Emrah Yılmaz, SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada müştekiler Senanur ve annesi Nilgün Damgacı ile birlikte taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu.

"Metro içi görüntüler incelensin"

Duruşma, salgın sebebiyle kapalı yapıldı.

Hakim, İBB'den talep edilen görüntülerin mahkemeye ulaştığını, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen müzekkereyle sanığın tetkiklerinin gerçekleştirildiğini ancak raporun hazırlanmadığı notunu düştü. 

Söz alan sanık Yılmaz, "En başından olayın değerlendirilmesi gerekmektedir. Metro içi görüntüler varsa bunların incelenmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Sanık avukatı Bülent Dalğa, dosyaya eklenen görüntülerin olayın başından itibaren değil, gelişme aşamasından sonra olduğunu söyleyerek, olayın başlangıcına yönelik görüntülerin incelenmesini istedi.

Dosyadaki müştekilerin haricinde herhangi bir bağımsız tanığın yer almadığına vurgu yapan Dalğa, müvekkilinin, annesinin ağır hastalığı sebebiyle Kovid bulaştırmaktan çekindiği için müştekiyi uyardığını, müştekinin hastalığını bilmesinin imkanı olmadığını, müvekkilinin kamera kayıtlarında  "Gelmeyin, keserim!" sözlerinin dışında bir eyleminin bulunmadığını öne sürdü. Dalğa, daha sonra müvekkilinin tahliyesini istedi.

Katılanların vekili Birsen B. Topaloğlu da sanığa yönelik müvekkillerinin herhangi bir kışkırtıcı davranışının olmadığının anlaşıldığını, sanığın duruşmadaki hareketlerinin ve ifadelerinin, yaptığı şeyi doğru gördüğüne işaret olduğunu söyleyerek, tutukluluğunun devamını talep etti.

- İBB'den istenen görüntüler izlendi

Duruşmada İBB'den istenmiş olan görüntülerin bir bölümü izlendi. 

İzlenen görüntülerde metro istasyonu girişi, istasyon ve turnike bölgesi, sanığın metroya biniş ve iniş görüntüleri, trenin içine ait kayıtların bulunduğu ve kayıtlar izlendiği zaman olayın kameraya uzak bir bölgede gerçekleştiği, bu sebeple net görüntü sağlanamadığı tespitinin yapıldığı tutanağa eklendi. Ara kararını bildiren mahkeme, İBB'den gelen görüntülerin daha net bir şekilde çözülebilmesi amacıyla Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanık Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Emrah Yılmaz'ın, Kadıköy-Tavşantepe hattında 24 Kasım 2021'de, tartıştığı Senanur ve annesi Nilgün M. Damgacı'ya bıçak çekip, tehdit ve hakaret içerikli sözler kullandığı aktarılıyor.

İddianamede Emrah Yılmaz'ın, "basit yaralama", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "hakaret", "zincirleme biçimde silahla tehdit" ve "halk arasında panik ve korku yaratmak için silahla tehdit" suçları dolayısıyla 18 yıl 3 aya kadar hapsi isteniyor.

Yorumlar (0)