Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırganın savunması ağızları açık bıraktı

24 Kasım akşamı Kadıköy metrosunda genç bir kadın ve annesine bıçak çeken ve küfürler savuran Emrah Yılmaz isimli saldırgan bugün hakim karşısına çıktı. 18 seneye kadar hapsi istenen Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verilirken savunması ise “Öfkeme yenildim.” oldu. Saldırıya maruz kalan kadın mağdur olduğunu dile getirirken Yılmaz ise beraatini istedi ve ekledi: “Metroya girerken beni neden aramadılar? Arasalardı ben bu suçu işlemezdim.” 

GÜNDEM 18.02.2022, 17:28
Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırganın savunması ağızları açık bıraktı

24 Kasım 2021 akşamı Kadıköy-Tavşantepe metrosunda seyahat eden Senanur Damgacı ile annesi Nilgün Damgacı, sözlü saldırıya maruz kalmıştı. Belinde bıçakla metroya binen Emrah Yılmaz, Damgacı ailesine bıçak çekerek küfür ve hakaretler savurmuştu. O sırada metroda olan bir kişi yaşanılanları saniye saniye kayda almış ve Senanur Damgacı, o görüntüleri delil göstererek Yılmaz’dan şikayetçi olmuştu. 

18 seneye kadar hapsi isteniyor 

Emrah Yılmaz, poliste daha önceden suç kaydının olması sebebiyle kısa sürede yakalanmış ve sonrasında tutuklanmıştı. Bugün görülen davada Yılmaz’ın 5 ayrı suçtan 18 sene 3 aya kadar hapsi istendi. Anadolu 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Yılmaz, fiziksel olarak katıldı; Damgacı ailesi ise avukatları ile hazır bulundu. Duruşma sırasında savunmasını yapan Emrah Yılmaz, olay tarihinde işten döndüğünü ve dönerken de bileyiciye uğrayıp bilenen bıçağını aldığını ifade etti ve şöyle devam etti: “Hava yağmurlu olduğu için metroya bindim ama maske takmadıklarını gördüm. Maske takmaları yönünde uyardım, takmayacaklarını söylediler. Ben de bir rahatsızlığı olduğunu düşünemedim, keyfi olarak takmadığını düşündüm.” 



“Kaba konuştum ama küfür etmedim” 

Emrah Yılmaz, savunmasına şu cümlelerle devam etti: “Annemin ciddi rahatsızlığı var. Pandemi sebebiyle tüm işleri ben hallederim bu sebeple benim sağlığıma dikkat etmem gerekiyor. Kadınları uyarırken kaba sözler sarf etmiş olabilirim ancak hiçbir şekilde küfür etmedim. Genç kadın bana düzgün konuşmam konusunda bağırıp tekme attı. Karın boşluğuma denk geldi sonra araya başkaları girdi ama iki kadın bana saldırdı. Olayın sonunda öfkeme yenilerek küfür ve ağır hakaretler ettim. Olay sırasında bir sürü kişi üstüme geldi. Bu görüntülerin eksik olduğunu düşünüyorum ve tüm kameraların incelenmesini istiyorum.” 

“Sosyal medya olmasaydı kanıtımız olmazdı” 

Senanur Damgacı ise şikayetçi olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Annem ve ben suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Mağdur olan biziz. Sosyal medya ve o görüntüler olmasaydı elimizde kanıt olmayacaktı.” 

Sanık, Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi 

Cumhuriyet savcısı ise sanığın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek akıl sağlığı yönünden muayene olmasını istedi ve Emrah Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.  

Yorumlar (0)