Bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Bana döner tekme attılar

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir şahıs, tartışma yaşadığı kadına bıçak çekti, hakaretler savurdu. Saldırmaya çalıştığı kadına ve yanındaki kadınlara küfür eden şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın, 20 adet suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan saldırgan, ekmek bıçağını biletmek amacıyla yanına aldığını, maske takmayan yolcuyu maske takması konusunda uyardığı esnada tanımadığı Senanur Damgacı ile birlikte annesinin kendisine hakaretler yağdırdığını iddia etti.

YAŞAM 25.11.2021, 16:51 25.11.2021, 16:51
Bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Bana döner tekme attılar

Kadıköy-Tavşantepe seferini yapmakta olan metroda bir kişi, tartışmaya girdiği genç bir kadına bıçak çekti, hakaretler ve küfürler savurdu. Meydana gelen korku dolu anlar bir diğer yolcunun cep telefonu objektifine yansırken, yaşanan dehşet anlarına birkaç kadın yolcu dışında kimsenin tepki göstermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kadına bıçak savurdu

Korkunç olay, dün akşam saatlerinde Kadıköy-Tavşantepe metrosunda yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, seferini yapmakta olan metro Bostancı durağına vardığı esnada, yolculuk etmekte olan bir şahıs, bilinmeyen bir sebeple genç kadınla tartışmaya girdi. Tartışmanın büyümesi üzerine şahıs, yanında bulunan bıçakla genç kadının üzerine doğru yürüdü, hakaretler ve küfürler savurdu. Metrodaki yolcuların çaresiz bir şekilde seyrettiği korku dolu anlar, şüpheli şahsın durakta inmesiyle birlikte son buldu. Meydana gelen o korku dolu anlar, bir diğer yolcunun cep telefonu objektifine yansıdı.



Bıçaklı şahıs yakalandı

Eli bıçaklı şahsın videosunun sosyal medyada yayılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yakalama kararının çıkartıldığı hakkında bir açıklama yayınladı. Metrodaki güvenlik kameralarından ve suç dosyasından kimliği tespit edilen şahsın 32 yaşında E.Y. olduğu ve 02.30 sularında gözaltına alındığı aktarıldı. 



20 suç kaydı var

E.Y.'nin bu saldırısının ilk olmadığı ve şahsın tehdit hakaret, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti başta olmak üzere toplam 20 adet suç kaydı olduğu belirlendi.
 

Emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: "Bıçağı biletmek için yanıma almıştım"

Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan saldırgan, ekmek bıçağını biletmek amacıyla yanına aldığını, maske takmayan yolcuyu maske takması konusunda uyardığı esnada tanımadığı Senanur Damgacı ile birlikte annesinin kendisine hakaretler yağdırdığını iddia etti. Damgacı'nın kendisine tekme attığını da öne süren şüpheli Yılmaz, "50-60 kişi üzerime geldiği için kendimi kurtarmak adına bıçak gösterdim" sözleriyle suçlamaları reddetti ve hakaret ve darp edildiğini iddia ederek Senanur Damgacı ve annesinden şikayetçi oldu.

Şüpheli Emrah Yılmaz, emniyette verdiği ifadesinde olayın yaşandığı gün, evdeki ekmek bıçağını biletmek için poşet koyarak yanına aldığını iddia etti. Poşetin yırtılmasıyla bıçağı gazete kağıdına sarıp pantolonunun cebine koyduğunu belirten Yılmaz, metroda karşısında oturan bir kadının maskesiz olduğunu gördüğünü, maske takması konusunda uyardığını ve kadının öfkeli bir şekilde kendisine karşılık verdiğini öne sürdü. Astım rahatsızlığı bulunmasına rağmen kendisinin, maske taktığını kadına aktardığını ifade eden şüpheli Yılmaz, olayla bağlantısı olmayan ve adını bilmediği farklı bir kadının ve annesinin bağırdığını ve kendisine hakaret ettiğini iddia etti.Tartışmanın bir anda büyüdüğünü belirten şüpheli, metrodaki insanların kendilerini ayırdığını aktardı ve "Bu esnada bayan bana döner tekme attı, karnıma geldi. Araya giren vatandaşlar beni tuttuğu için karşılık veremedim" sözlerini kullandığı aktarıldı.

Saldırgan, şikayetçi oldu

Senanur Damgacı isimli kadının ve annesinin kendisine hakaret ettiğini ve saldırdığını ifade eden Yılmaz, kendisini korumak, linç ve darp edilmekten kurtulmak adına bıçak çıkardığını, kapıya doğru giderek ortamdan kaçmaya çalıştığını öne sürdü. Kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Yılmaz, "Üzerime 50-60 kişi geldiği için kendimi kurtarmak amacıyla bıçak gösterdim" sözlerini kullandı. Hakkındaki suçlamaları reddeden, kimseye tehdit etmediğini ve hakaret etmediğini öne süren Yılmaz, kendisine hakaret ve darp edildiğini iddia ederek Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Damgacı'dan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)